Citat:
Bolile... un bau-bau de care toti ne ferim (aici intru si eu), nu ar trebui sa ne sperie prea tare pentru ca in economia vietii urmatoare, orice suferinta aici e un castig dincolo.
|
Si daca nu cred in nimic din ce e dincolo? Daca eu cred ca this is it?
Poate ma insel, si pot intelege de ce e comod si tentant sa crezi intr-o alta viata, dupa asta. Si nu zic ca nu exista, dar avand in vedere ca nu stiu sigur, incerc sa o traiesc din plin pe asta.
Ar trebui sa nu facem nimic pentru a vindeca bolile, sau sa ne impacam ca exista boli pe care nu le putem vindeca, doar pentru ca suferinta de aici ne aduce "puncte" intr-o ipotetica viata de dupa?
Economia vietii urmatoare e una ipotetica, la care tu si alti crestini spera. Dar, daca avem mijloacele de a rezolva boli si suferinte inca din existenta asta, de ce sa nu o facem?
Si argumentul lui TopCat e unul valabil. Daca ni se spune ca omul e rezultatul designului inteligent, de ce sunt atatea caracteristici fizice ale omului care nu sunt inteligent proiectate? Partea de genetica folosita mai sus ca exemplu e doar unul din exemple.