View Single Post
Vechi 11.09.2009, 14:53:04
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit Ai dreptate....

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Noi nu putem pretesta pe X-ulescu poarta vina pt noi, dar fii sigura ca el va da socoteala pt ce a fost pus sa faca si nu a facut acea propovaduire prin fapte, nu prin vorbe .

Preotia este a faptelor.
Interesul profesorilor nu trebuie sa fie sa scoata buni teologi, ci buni preoti ca in vechime. Daca ar fi ucenicii Sfintilor nostri din manastiri crezi ca ar mai ii la fel studentii? Ma indoiesc.

Dar cand se pune acent pe teologie, teologi au.
Teologi (preoti) care mai apoi trec la secte si se leapada de dreapta credinta.
Aici ai dreptate, dar ceea ce voiam sa subliniez este ca nu este vina integrala a Parintilor Profesori ci in egala masura si a studentilor care au posibilitatea sa aleaga modelele demne de urmat si de asemenea sa sa devina preoti buni.

Eu cred ca un student are obligatia sa stie si sa caute in caz ca nu stie prea bine calitatile unui preot bun...dar asta o poate face si el personal. In momentul in care decid sa dea admitere la Facultatea de Teologie, sectia Pastorala ...acesti studenti au obligatia personala sa stie ce constituie a fi un preot bun, care sunt etapele devenirii si care sunt modelele de urmat. Chiar si daca ar fi toti profesori dezinteresati, cred totusi ca ei daca vor sa devina preoti buni...reusesc cu siguranta.

Daca unii se considera slabi si debusolati ar trebui sa faca ei personal eforturi mai mari in primul rand sa devina mai puternici in credinta, sa lupte mai mult, sa caute modele de urmat si sa ceara ajutorul lui Dumnezeu...pentru ca eu cred ca este clar ca Facultatea de Teologie da si Preoti Adevarati.

Concluzia e simpla, daca din aceeasi facultate, cu aceeasi profesori ies preoti adevarati si preoti care nu stiu ce e cu ei....cine e raspunzator de formarea lor interioara????.....eu as zice ca studentul este in primul rand si tot el trebuie sa simta daca vocatia pe care o simte este reala sau superficiala. Eu in locul lor nu m-as juca si inainte de a ajunge la concluzia ca vreau sa devin preot...m-as autoevalua si ar trebui sa stiu dinainte de a da la facultate si implicatia acestei decizii.

P.S. Profesorii vor da cu siguranta socoteala, la fel ca si Preotii care vor trebui sa raspunda pentru ei si nu sa caute pretexte.
Reply With Quote