12.09.2009, 01:09:41
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 05.05.2008
|
|
Citat:
În prealabil postat de condor
Degeaba, daca nu credeti cum spune Sfanta Scriptura. Puneti viata vesnica inaintea invierii. Astfel, anulati insemnatatea invierii.
Noi credem ca vom fi inviati in ziua de apoi (promisiunea Domnului Iisus Hristos) si vom avea viata vesnica. Dvs. cum credeti?
|
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere. Scriitorul bisericesc Tertulian spune inainte de anul 220 cand a trecut la Domnul:
, ,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,,
Prima judecata e pe temeiul cuvantului .,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27)
21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. 22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege. 23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24. Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. (Filipeni 2
Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,:
13. Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte, 14. Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos. 15. Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,(II Petru 1,13)