View Single Post
Vechi 12.09.2009, 12:03:40
teogur teogur is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.09.2009
Implicit

Condor ai dreptate.Intr-adevar aceasta este explicatia vedeniei.Binenteles ca apostolul Petru a fost unul dintre primii crestini si avem toate motivele sa credem ca nu a consumat carne din animale considerate de evrei ca fiind necurate.Dar cu timpul asa cum am explicat,neevreii convertiti,printre care viitorii catolici si ortodocsi,chiar protestanti(in afara binenteles de adventisti)au lasat aceste amanunte la o parte,cum ar fi sabatul sau interzicerea consumarii asa-numitelor animale"spurcate"Nu aceasta ne intereseaza pe noi acum,desi poate ar veni un adventist si ne-ar contrazice.Sunt chestiuni pur teologice si ne-am contrazice in zadar pentru ca intr-un fel fiecare am gasi argumente.Cat despre afirmatiile lui Ovidiu-s,nu pot sa spun decat ca da dovada de ignoranta.In primul rand baptistii si cei dupa evanghelie nu sunt "sectanti",sunt culte recunoscute de lege si bazate pe scriptura,iar cat despre intamplarea despre Isus sau Iisus cu Nicodim,aceasta este biblica si nu tine de o anumita religie.Ea apare in toate editiile publicate ale sfintelor scripturi si fiecare poate sa faca referire la ea fie ca este ortodox sau de alt cult.Revenind la primii crestini,evident ca au fost diferiti de ceea ce multi cred ca ar fi fost.Apostolul Pavel alturi de ceilalti apostoli au fixat anumite reguli de conduita in epistolele lor,fiind binenteles calauziti de Duhul Sfant.Cu trecerea secolelor lucrurile s-au complicat si mai mult,conturandu-se prin concilli catolicismul,iar apoi ulterior ortodoxismul.Datorita degenararii inaltilor prelati,a fraudei si inselarii credinciosilor naivi a avut loc o miscare,Reforma,din care a luat nastere protestantismul.Vedem bine ca toate acestea s-au datorat unor cauze.Nu au parut din reaua intentia a unei persoane,ci datorita unei nevoi de mai buna apropiere de Dumnezeu.Cine a studiat fenomenul stie la ce ma refer.Intr-adevar cei din celelalte religii mondiale ne reproseaza aceasta oarecare dezbinare.Si musulmani sunt impartiti in siiti si sunisiti si au multe probleme din cauza aceasta,dar cand ne uitam la crestinism cand sunt atatea culte lucrurile sunt si mai complicate.Dar trebuie sa lasam la o parte aceste neintelegeri si sa tratam totul cu intelepciune.Cei ortodocsi considera ca au monopolul mantuirii,la fel fac de multe ori si catolicii si protestantii sau neoprotestantii.Si astfel se nasc dezbateri nesfarsite prin forumuri.Personal ii stimez pe toti cei care cred cu adevarat in Isus,indiferent ce religie au(evident religia sa fie fondata pe Cuvantul Sfant).Daca nu vom face asa vom fi din ce in ce mai vulnerabili in fata unor atacuri de dinafara,din partea celorlalte religii universale,ei s-ar intari in timp ce crestinii s-ar slabi din interior.Importanta este la urma urmei credinta.Intotdeauna Isus cauta la oameni credinta nu fanatism.I-a apreciat pe cei care tineau cu strictete legea lui Moise(vezi cazul tanarului bogat),dar daca te opresti aici nu ajungi nicaieri.Credinta mantuieste.Talharul de pe cruce a crezut si a fost mantuit,nu ca a adus jertfe,zeciuiala,a postit sau a ajutat vaduvele si orfanii,ci pentru ca in primul rand a crezut ca Isus este Fiul Lui Dumnezeu si a doua zi a fost cu el in Rai.Sunt importante si celelalte lucruri,dar in primul rand trebuie sa crezi in El si atata timp cat crezi in El are mai putina importanta daca esti ortodox sau de alta religie cu alte reguli si cutume.Isus a mantuit si vamesi si pescari si oameni invatati si mai putin invatati,pentru ca in primul rand a vazut in ei credinta.
Reply With Quote