Citat:
În prealabil postat de topcat
Vorba ateului: Get two!
HoratiuM, ce intelegi tu prin viata spirituala?
|
D-le "topcat", Dvs. ați avut intervenții în limitele bunului simț. Așadar, postarea mea de mai sus nu vi se adresează. Ea se adresează acelor declarați "atei" care au o problemă obsesională cu religia și care nu pierd nici un prilej pentru a fi grobieni și a insulta gratuit. Sincer, m-am săturat de intervențiile de genul celei pe care o puteți citi în postarea despre "curocefalie" și care are drept model simptomele manifestate agresiv pe site-uri de teapa atei.ro sau TLP, unde inepția, obtuzitatea și atacul la persoană sunt la ele acasă.
Îmi veți spune, poate, că dacă mă pretind creștin sau credincios ar trebui să îmi pierd corozivitatea manifestă în postarea de mai sus. V-aș răspunde că obscenitatea și insulta gratuită trebuie sancționate întotdeauna când se manifestă în spațiul public. Altfel, toți perverșii vor avea impresia impunității și vor face climatul irespirabil dând ocazia pentru înstăpânirea insanității în acest spațiu. E suficient să vedem ce se întâmplă pe atâtea forumuri românești ca să înțelegem această necesitate.
Cât despre viața spirituală, ea înseamnă accesul la transcendental, la semantica sacrului, într-un cuvânt, la Infinitul bun, la libertatea conștiinței și a voinței. Ea înseamnă dreaptă socotință (luciditate), cunoaștere, trăire, libertate, responsabilitate și satisfacție și încă multe, multe altele.