View Single Post
Vechi 06.02.2007, 22:36:27
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Pentru voi toti Occidentul e ceva rau si malefic? Romanii nu sunt cu nimic mai buni. Sistemul de scolarizare romanesc nu straluceste chiar, pentru ca se bazeaza pe memorarea a tone de informatii, in loc sa instruiasca elevii sa gandeasca. Sistemul american spre exemplu pune accent pe dezvoltarea unor abilitati,dar nu destul pe acapararea unor informatii(totusi un minim de cultura). "In Romania se face scoala, nu ca altundeva"-gresit in Romania se petrece mai mult timp atat la scoala cat si inafara ei, cu munca scolara, dar rezultatul e cam tot acelasi. Adineauri se faceau glume pe seama strainilor care nu stiau unde era Romania pe harta lumii, si care era presedintele ei,sau care ii era capitala. Cati romani stiu aceste lucruri despre state mult in urma noastra: Afganistan, Bhutan, Botswana,etc? Multi romani sunt senzationalisti nu pentru ca asa i-au invatat americanii, ci pentru ca asa sunt ei. Asta se vede si in satul romanesc, unde cum se intampla ceva neobisnuit, toti stiu,deobicei chiar si in variante diferite, fiecare inflorind povestea cu cate ceva. Romanii faceau acelasi lucru in colloseum: dau maselor ce voiau masele. Si astazi masele vor acelasi rahat impachetat tot cu altfel de ambalaj. Sa nu se inteleaga ca occidentalii sunt altfel. Cand uraganul Katrina a lovit a fost o mina de aur pentru toti reporterii care faceau fotografii si filmau, dar nu faceau nimic pentru oamenii la 10 metrii de ei inchisi in locuinte de apa. Si dupa o saptamana nimic nu se mai auzea, decat vreo stire pe scurt, pentru ca nu mai era stire de ultima ora...pentru nu mai impresiona pe nimeni.

Romanii nu sunt cu nimic mai buni
EU ZIC CA SUNTEM MAI BUNI, MAI BLINZI, MAI INTELEGATORI,NU IN TOATE PRIVINTELE, DAR IN SENS SUFLETESC SI ZIDITOR DA

Sistemul de scolarizare romanesc nu straluceste chiar, pentru ca se bazeaza pe memorarea a tone de informatii, in loc sa instruiasca elevii sa gandeasca.
REPETITIA ESTE MAMA INVATATURII SI CULTURA GENERALA, NU FOCALIZAREA PE APTITUDINI. Iar daca ii scoti din acea nisa ramin pe strazi, pe welfair, SI TREBUIE SA SE DUCA IAR LA SCOALA CA SA INVETE O ALTA APTITUDINE, ZIC SI EU DIN CE AM VAZUT CU OCHII MEI

Sistemul american spre exemplu pune accent pe dezvoltarea unor abilitati,dar nu destul pe acapararea unor informatii(totusi un minim de cultura). "In Romania se face scoala, nu ca altundeva"-gresit in Romania se petrece mai mult timp atat la scoala cat si inafara ei, cu munca scolara, dar rezultatul e cam tot acelasi.
DIN PACATE NU ESTE CHIAR ASA, PRIVESTE CINE MERGE LA OLIMPIADE SI CINE CISTIGA, NU AI SA VEZI NICI UN AMERICAM DE BALTA CI POATE TOT NUME DE EMIGRANTI ….RECENTI, SI MAI CU SEAMA CHINEZI. Poate nu stii ca chinezii stau la scoala pina seara , bine, fac tot felul de activitati insa in jurul scolilor de tot felul.

Adineauri se faceau glume pe seama strainilor care nu stiau unde era Romania pe harta lumii, si care era presedintele ei,sau care ii era capitala. Cati romani stiu aceste lucruri despre state mult in urma noastra: Afganistan, Bhutan, Botswana,etc?
PINA ACUM 15 ANI STIAU TOTI, ACUM NU MAI STIU CARE E SITUATIA
...
Reply With Quote