Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Plesu stiu sigur ca minte, am observat asta în articolele lui. Roncea teoretic ar putea si el sa minta, dar ce spune despre Plesu sunt lucruri concrete, angajamentul lui fata de PCR, reportajul tv în care vedem pe Plesu cum trage niste minciuni si linguseli pentru a-si primi ploconul etc.
Iar Roncea nu e singurul împotriva lui Plesu, sunt mai multi ziaristi care lî acuza de impostura elitism etc, de pilda Nistorescu, Cristoiu (erau mai multi, îi mentioneaza si Plesu într-un articol).
Intelectualii aceia care semneaza pentru Basescu si în general intelectualii care considera ca Plesu e un reprezentant al intelectualitatii sunt manipulati, sunt oameni naivi care au impresia ca tot ce li se prezinta cu eticheta de elite ale intelectualitatii chiar sunt. Plesu face parte dintr-o retea de oameni de asa-zisa cultura care sunt antrenati în manipulare în scopul parvenirii înca de pe vremea comunistilor, care se sprijina reciproc si care au reusit sa monopolizeze pe posturile de televiziune si în presa imaginea de elite intelectuale:
http://2006.informatia.ro/index.php?...&theme=Printer
Daca vrei sa discutam serios adu alte argumente ca Roncea e mediocru, mincinos iar Plesu valoros. Argumentul cu multimea de intelectuali, semnaciosi sau nu, nu e valabil. Pot aduce si eu dovezi din articolele lui Plesu ca e un mincinos dar tu trebuie sa-ti aduci primul argumentele.
Si eu cunosc articolele lui Roncea si nu am aceasta impresie. Poti aduce un exemplu macar al minciunilor lui Roncea. Daca nu ai argumente, mai bine taci, inceteaza sa faci referiri la ceva, inclusiv la mine. Toata vorbaria ta, pe langa ca e neargumentata si infantila e si obraznica.
Dovezile mi le-am adus si pot aduce mai multe dar cum tu ai redeschis discutia astept sa-ti aduci tu argumentele intai.
|
Până una-alta, n-am văzut nici o dovadă din partea Dvs.. Doar povești de adormit copiii și o retorică foarte comodă și plină de sine.
Dar, pentru că-mi cereți fie și o singură dovadă privitoare la minciunile lui Roncea, fie!, am să vă satisfac cererea. Este vorba despre cazul "plagiatului" lui Liiceanu. O situație tipică de linșaj intelectual în care atât Roncea, cât și Spânu et comp. au excelat în enormități de un penibilism elucubrant. Aberațiile ronceniene au atins acolo un climax, ca să spun așa. La fel și mistificările și minciunile. Pe mine chiar m-a mirat tactica pe care au ales-o pentru că a fost de o prostie incredibilă. Să-l acuzi pe Liiceanu de plagiat față de Heidegger într-o carte în care Liiceanu comentează câteva texte ale lui Heidegger publicate în același volum este culmea inepției și a obscenității.
Cât despre infantilism și obrăznicie, cred că astfel de epitete ar fi cu mult mai puțin înverșunate atunci când v-ați da seama cât de mult vă afectează chiar pe Dvs., din păcate.
Aș aștepta mostre ale "minciunilor" lui Pleșu dacă nu m-aș teme că o să asist aici la vechea tactică a mistificării spuselor și a scoaterii lor din context.