Citat:
În prealabil postat de HoratiuM
V-aș fi crezut pe cuvânt că vă cereți iertare dacă ați fi reușit să lăsați deoparte condescendența opărită prin care atacați din nou presupunând vreun infantilism în ce mă privește în același timp în care nu reușiți să treceți peste obsesiile Dvs. evidente. A fi responsabil, stimate domn, înseamnă a fi capabil de un răspuns în fața unei cereri, imputări, obiecții etc.. Eu v-am dat răspunsul. Dacă însă judecata Dvs. este opalescentă față de el, îmi pare rău, dar eu nu mai pot fi făcut responsabil pentru asta. A falsifica spusele altcuiva căutând cu tot dinadinsul înțelesuri care nu se află în acele spuse arată un anumit simptom, din păcate. Mă tem că discuția noastră se va încheia în acest fel - eu rămânând cu spusa neînțeleasă și Dvs. cu simptomul. Trebuie să recunosc că se putea și mai rău.
|
Realitatea este ca am inteles exact ceea ce ati spus din context, dar am preferat sa speculez oportunitatea pe care mi-ati oferit-o prin exprimarea dumneavoastra neglijenta (?) ca sa va demonstrez ca aveti scapari, daca nu de logica, atunci de exprimare si control care, in conditiile unei firi totusi bineintentionate ar fi trebuit sa va sugereze sa va revizuiti macar atitudinea. Reactia dumneavoastra insa a pus in evidenta lipsa unei asemenea calitati si v-ati lasat prada unui grobianism violent pe care limbajul oricit de elevat nu-l mai poate drapa. Odata contrazis ati renuntat foarte rapid la tinuta intelectuala, ceea ce dovedeste subtirimea caracterului pe care era de presupus ca aceea sa il reflecte si ati trecut la asasinarea intelectuala si sociala a partenerului de dialog: “
E pur și simplu vorba despre bun simț, dreaptă socotință și ceva cultură, măcar generală, dacă nu aprofundată… Cu alte cuvinte, se întâmplă ca unii să aibă repere, iar alții să nu le aibă datorită diverselor împrejurări care le-au modelat biografia” sau (cu referire la mine)
“Trebuie să fi fost traumatică respingerea ce va afectat tinerețile… Seamănă mai mult cu scenariul victimar și inevitabil paranoid al pseudo-ortodoxiei obsedate”.
Aveti libertatea de a continua si chiar va rog sa o faceti (chiar si in privat) pentru ca un gest de minima decenta din partea dumneavoastra ar fi sa ii cereti scuze lui
Traditie1. In ce ma priveste sint perfect satisfacut daca puneti apoi capat dialogului.