Subiect: Holocaustul
View Single Post
Vechi 13.09.2009, 19:07:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
TOLERÁNT, -Ă, toleranți, -te, adj. (Adesea substantivat) Care tolerează; îngăduitor, indulgent. – Din fr. tolérant.
Sursa: DEX '98
DEXul nu este prea fiilozofic, este un dictionar destul de redus (iti vorbeste o lingvista aici)

Nu eu am folosit de altfel cuvantul tolerant, ci tu. Eu am vorbit de respect si politete si de dragoste crestina.

Citat:
Unde vezi tu "insulta"?
A numi pe cineva jidan se cheama insulta.
Exista cuvinte insulta, cuvinte care nu sunt desemnarea neutra a unei natii sau rase: ca 'negrotei' pentru negru sau african, bozgor pentru ungur, etc.

Citat:
Sa nu ne ascundem in spatele "cuvintelor"! Asta se numeste ipocrizie!
Confunzi. Ipocrizie inseamna sa gandesti ceva si sa spui altceva, sau sa spui ceva si sa faci altceva, sa te prefaci. Poti spune ce crezi, iti poti exprima credinta, insa cu respect si politete.
Suntem pe un forum, nu pe un camp de batalie aici.

Citat:
MINCIÚNĂ, minciuni, s.f. 1. Denaturare intenționată a adevărului având de obicei ca scop înșelarea cuiva; neadevăr. ♢ Expr. A da (sau a face) (pe cineva) de minciună sau a prinde (pe cineva) cu minciuna = a dovedi că cineva a spus un neadevăr. A purta (sau a duce, a ține) (pe cineva) cu minciuni = a promite mereu (ceva cuiva) fără a se ține de cuvânt; a duce cu vorba. ♦ Deprindere de a minți. ♦ Înșelăciune, vicleșug. ♦ Ficțiune, născocire, plăsmuire. ♦ (La pl.) Fleacuri, nimicuri. 2. Minciunică (2). – Lat. mentio, -onis.
Sursa: DEX '98
Deci, minciuna inseamna denaturare intentionata.
A acuza pe cineva de denaturare intentionata este foarte grav.
Aici oamenii isi spun parerile proprii, fie ele si false.
Si Dumnezeu ne respecta si ne lasa sa gandim fals.

Citat:
Si masoneria crede in planul ei, si papa crede in infailibililitatea sa, si dracu a crezut in mandria sa, a crezut ca poate fi mai mare decat Dumnezeu!
Adevarul, insa este scris in Sfintele Scripturi!

Si atata timp cat ei nu le accepta, sunt in minciuna! Da, islamul si iudaismul actual este o minciuna!
Asta este o conceptie mai inalta despre adevar (care nu se suprapune cu cea de 'denaturare intentionata', caci ei chiar cred aceste lucruri), pe care nu o gasesti in DEX. Insa dupa conceptia asta noi nu 'detinem' adevaul, ci suntem in comuniune cu el dupa masura vietii noastre.
Deci, intr-un fel, si noi suntem mincinosi, pana nu devenim sfinti.

Eu n'am respect pentru minciuna! Insa trebuie s'avem respect pentru persoana! Si tre' sa'i aratam unde greseste![/quote]

Sigur, persoana trebuie respectata. De asta vorbim aici. Tu esti mult prea dur, mi se pare.
Nu asa o sa arati oamenilor unde gresesc, sa stii.

Citat:
Am 18 ani. Ce sa'l intreb? Daca islamul si iudaismul sunt minciuni? Da, sunt minciuni! Un profet mincinos pedofil pe de o parte si pe cealalta, minciuna fariseilor de acu' 2000 de ani!

Doamne iarta-ma!
Sa te ierte! Ca vorbesti de parca te-ai afla pe culmile intelepciunii si sfinteniei de unde ii critici pe altii. Daca te-ai afla, altfel ai vorbi, dupa parerea mea.

Sa intrebi cum trebuie sa vorbim cu cei de alte credinte, asta ziceam. Poate sa-i arati ce ai scris pe aici si sa-l intrebi daca este crestineste.