Citat:
În prealabil postat de observator
Nu vei putea schimba tara. Oamenii sunt asa cum sunt de mii de ani. Se pare ca majoritatea nu sunt capabili sa traiasca in armonie cu Dumnezeu. Spunea Iisus (din memorie): "Caci eu nu sunt din lume si nici voi nu veti fi din lume si al lumii, si pentru asta va vor uri, si pentru numele meu va vor ucide". Cred ca tot ce putem face e sa ne rugam si sa speram. Evident ca fiecare crestin ar trebui sa aiba comportament de crestin.
Ma uit de multe ori in jurul meu pe strada si vad acesti oameni cum schingiuiesc si omoara un om pentru simplu fapt ca este crestin. Ceva imi spune ca voi prinde acele vremuri. Si vor scanda bucurosi la fel cum au facut-o si de multe alte ori cand era omorat/torturat cate un martir.
Oamenii (animalele?) pe care ii vedem in jur pot fi tinuti in frau doar prin lege aplicata drastic, iar la noi in tara se intretine voit de catre autoritati aceasta degradare morala. Doar intr-o tara degradata moral si unde oamenii au multe frici si griji tu ca si conducator poti face toate matrapazlicurile de pe lume fara sa-ti fie teama ca vei fi tras la raspundere. Oamenii ingrijorati si inspaimantati pot fi cu usurinta manipulati. Niciodata in ultimii 20 de ani nu s-a dorit normalitate in aceasta tara de la conducatorii ei!
|
Asta putem face. Cum a zis si topcat ( hamm, pana la urma ma indragostesc de el, nu stiu cum o sa explice...) sa fim buni ortodocsi si sa-i ajutam si pe ceilalti sa inteleaga sa faca acelasi lucru. Tocmai legat de ceea ce doresc sa afirm pe acest forum - copii pot fi adevarati misionari in familie - putem schimba cum si cat vrem, Dumnezeu ne ajuta. Dar toata energia, atentia, trebuie indreptata cu cele mai bune ganduri in acest sens. Si nu putem face altfel, decat marturisind pentru Hristos si ortodoxie. Altfel, suntem deja pierduti!