Subiect: Holocaustul
View Single Post
Vechi 15.09.2009, 11:19:10
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit banat

Ce inseamna 'banat" Fani? desigur, nu ma refer la provincia Banat. Si cand l-am injurat eu pe evreu? sau l-am jignit? Si lasa subtilitatile pt politicieni. Nu suntem intr-o aula unde sa facem prelegeri savante. Aici se discuta lucruri esentiale; de viata, de apartenenta la un duh sau altul. Pai dragostea implica si certare cand gresesti. Oare ce parinte nu aplica o corectie copilului daca greseste? Oare Dumnezeu nu pedepseste daca gresesti? Oare Dumnezeu nu cearta? Daca as fi avut ceva cu evreii, nu as mai fi fost crestin; ori sunt. Iar pt mine prooroci (evrei), apostolii (evrei), Fecioara Maria (evreica) mi-au fost exemple, sunt si imi vor fi exemple. De ce unii dintre evrei nu ii iubesc pe cei mentionati mai sus? Asta sa discuti tu Fani, nu sa vii si sa pui la pct pe cutare sau pe cutare aici! Si sa se dea exemple cu probe de netagaduit ca noi ortodocsi i-am prigonit pe evrei. Invers este cazul (vezi anii '50) dar nu a cautat niciun ortodox din ce stiu eu sa se razbune pe evrei pt asta. Dar nu imi sta in caracter sa periez un om. Iar "evreul cel ales" nu e singurul evreu din lumea asta..... Mai sunt si altii. Prin comentariile tale ma acuzi voalat ca i-as uri pe evrei. Oare Dumnezeu, Ioan Botezatorul, Iisus Hristos, i-a uarat pe evrei cand ii certa? Nu mai continui sa discut inutil cu dumneata. Mergi pe drumul tau, cu optiunile tale dar sa te intrebi pe cine slujesti cu adevarat. Si daca nu ai tendinta sa fii "sluga" la doi stapani: Dumnezeu si mamona.... Asa cum se intampla cu multi; crestini, preoti, episcopi, mitropoliti, predicatori, politicieni, rabini, businessmen, comandanti, fie ei evrei, romani rusi, americani.... Eu nu caut vreun castig de la oameni, deci nu caut sa ma pun bine cu nimeni. Pentru mine "un chat c'est un chat et pas autre chose".
Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu nu apar gandirea Evreuluicelales.
Am scris de altfel ca nu am urmarit discutiile cu el. Insa dar daca le-as urmari si as discuta, i-as spune daca nu as fi de acord cu el si unde, ca intre OAMENI.

Unii dintre voi nu sunteti in stare sa faceti deosebirea dintre atitudinea fata de gandirea cuiva, o discutie civilizata in care fiecare isi spune parerea, si injurarea ca la balci. Si nu faceti nici deosebirea dintre apararea unei idei si apararea persoanei, indiferent ce idei are.
Daca te-ai uita in urma ai vedea ca i-am facut aceeasi observatie si unui ateu (getagrip) - care a fost de altfel si banat pentru ca nu era in stare sa comunice in mod civilizat.

Ce exemplu dam noi crestinii celor de alte religii? Asta ar trebui sa ne intrebam. Daca intre noi nu exista duhul dragostei, atunci degeaba predicam si le spunem sa treaca la crestinism ca Steinhardt. Vorbe goale! Sa ne purtam noi mai intai ca cei care l-au convertit pe Steinhardt, si dupa aia sa mai vorbim.

Last edited by marioad24; 15.09.2009 at 11:59:36.
Reply With Quote