mai intai repet ce am mai zis o data:harul este in fiecare om, indiferent daca este sfant sau ucigas.poate iti e greu sa intelegi asta, dar asa e.totul tine de felul cum il facem lucrator in noi. sau nu.in al doilea rand, crede-ma ca stiu foarte bine la ce te referi.dar asta nu ma impiedica sa-i vad si pe preotii a caror chemare chiar a fost preotia.daca dumnezeu accepta sau nu existenta in "fariseism"a acelor preoti care fac ceea ce fac ca o meserie si nimic mai mult, nu cred ca esti tu in masura sa raspunzi si nici sa arunci cu piatra.in loc sa vedem de sufletele noastre, ne uitam la altii, chiar preoti fiind acesti altii.o sa spui probabil ca nu ai cum sa nu-i judeci cand ei sunt cei care ar trebui sa ne apropie de dumnezeu.presupun ca esti din bucuresti.daca nu-ti place cum pastoreste un preot, du-te la alta biserica, unde gasesti un preot pe sufletul tau(pt ca sunt si destui preoti "cu har").sunt cu zecile in bucuresti.este simplu.eu asa am facut.
ca despre"limbajul bisericesc",te intreb ce anume nu ai inteles, sau ce anume nu inteleg "dascalii care le tin isonul"preotilor in biserica?este tot limba romana doar ca se folosesc multe arhaisme sau cuvinte tipic teologice.sunt curioasa, vrei cumva sa incepem si noi la slujba sa batem din palme sau sa cantam p ritm de jazz, asta doar ca sa corespundem vremurilor noastre?
|