View Single Post
Vechi 15.09.2009, 20:57:08
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nici nu stiu de ce imi bat capul... voi intelegeti numai ce vreti voi sa intelegeti ; problema e ca voi nu stiti nici ce inseamna sabatul.Din nou aceasi "decupare" in citate.Se pare ca atunci cand "vorbesc" cu voi trebuie sa ma citez din nou pe mine.Uita-te mai ales la ce e ingrosat.
Sa inteleg ca restul problemelor au fost lamurite, ramanand doar partea aceasta "decupata". Bun, hai s-o lamurim si pe asta :)

In Deuteronom, asa cum ii zice si numele, se face o repetare a Legii (scrisa si trascrisa exact cum era pe cele 2 table de piatra) din Iesirea, cu comentariu. Comentariul adaugat la porunca a IV-a, face intr-adevar referire la iesirea din Egipt si la faptul ca evreii au fost robi acolo, dar aceasta doar pentru a le aminti sa se poarte cu ingaduinta in sabat cu robii lor:

12. Păzește ziua odihnei, ca să o ții cu sfințenie, cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău.
13. Șase zile lucrează și-ți fă toate treburile tale;
14. Ziua a șaptea este ziua de odihnă a Domnului Dumnezeului tău. Să nu faci în ziua aceea nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici boul tău, nici asinul tău, sau alt dobitoc al tău, nici străinul tău care se află la tine, ca să se odihnească robul tău și roaba ta cum te odihnești și tu.
15. Adu-ți aminte că ai fost rob în pământul Egiptului și Domnul Dumnezeul tău te-a scos
de acolo cu mină tare și cu braț înalt și de aceea îi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie. Deuteronom 5

(Am citat exact din "decupaj")