Citat:
În prealabil postat de Othello
Nu vreau sa fiu nepoliticos fata de cei credinciosi de pe forum dar sunt curios de raspunsurile voastre la intrebarile ce vor urma.
Eu gandesc asa: Exista atatea religii in lume, fiecare cu "carte" sa si cu "zeul" sau. Iar crestinismul este doar una din ele..iar eu, doar pentru ca m-am nascut intr-o tara in care este prodominant crestinismul, ar trebui sa cred in biblie si in dumnezeul nostru? Este oare un motiv indeajuns de bun?
De ce este considerata religia ceva mai mult decat un mijloc de a mentine pacea si ordinea pe pamant? care sunt argumentele pana la urma...De ce sa credem tot ceea ce scrie in biblie si nu in coran sau altceva?
Oare, cei ce pretind ca simt ceva de la dumnezeu simt cu adevarat? sau doar se autoconving ca exista ceva, ca e ceva acolo sus si astfel au impresia ca simt ceva divin (autoconvingerea da roade de multe ori).
Si as avea mai multe "nelamuriri" dar nu-mi gasesc cuvintele acum.
Sper ca nu veti sterge topicul imediat ce-i cititi prima jumatate, pentru ca am vorbit serios in fiecare cuvint pe care l-am scris mai sus.
|
Bine a spus Mircea! Credinta este ceva supra-mundan!
Credinta este transcendenta, har dumnezeiesc! Dumnezeu iti da credinta, insa trebuie sa ai si o viata pe masura si un suflet curatit de patimi de pofte, si fapte pe masura si atunci vei intelege si vei sti singur in ce sa crezi, si in ce nu!
Altfel, poti avea credinta, pentru ca asa este structura umana, de la Creatorul Sau, insa crezi in ce poti................in bani, in putere, in amor, in .............s.c.l.!