Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Imi permit sa iti spun ca nu stiu cati stiau sa scrie si sa citeasca la vremea respectiva...daaar Sfantul Apostol si Evanghelist Matei cu siguranta stia sa scrie si a scris Evanghelia cu mana sa la aproximativ 44-48 de ani de la Invierea Mantuitorului. Evanghelia a fost scrisa in limba aramaica prima data, dupa care a fost scrisa si in limba greaca in anii 63-64...deci iti poti inchipui ca nu era singurul de pe vremea aceea care stia doua limbi
Ar mai fi de meditat si la faptul ca nu toate documentele au legatura cu Biblia...unele fiind gnostice.
Raspunsul meu la intrebare: Duminica :)
Consider ca nu respectam Traditia doar pentru ca asa am fost crescuti, ci pentru ca o intelegem, stim ce inseamna si suntem de acord cu ea...
Biblia este Adevarul si crestinii isi iubesc aproapele ( asta incluzand si " vrajmasii", depinde acum ce intelegi tu prin acest cuvant), dar asta nu inseamna ca trebuie sa avem o gandire sincretista si sa imbratisam cu ochii inchisi si fara discernamant religii, filosofii sau culte cu care nu putem fi de acord 
|
Ai citit Biblia, sunt sigura de asta, dar ai studiat provenienta ei ?
De catre cine a fost scrisa ( de catre care scrib care stia sa scrie si in ce fel a fost interpretata de care el ? )
Citeste istoria religiilor si vei gasi o multitudine de NE-asimilari cu ceea ce gandesti. Biblia a fost nu "falsificata" ci transformata.