Citat:
În prealabil postat de topcat
Imi cer scuze ca repet, dar am ramas cu aceasta nedumerire:
Cei care credeti ca va veni apocalipsa, de ce respingeti semnele ei?
De ce vreti sa o indepartati?
Daca e o profetie, tot se va intimpla, indiferent daca accepti cipurile sau nu.
|
Omul nu se trage din maimuta,dar se indreapta cu pasi repezi spre ea(P.Arsenie Boca).Draga topcat esti simpatic in felul tau.Cum ti se pare mai bine? Sa te asemeni cu Dumnezeu,sau cu o maimuta???Daca vrei sa te asemeni cu Dumnezeu trebuie sa te pui pe citit(sfintii parinti) ,pe documentat(sf.scriptura) si de pus in practica ceea ce invata biserica ortodoxa(post,spovedanie,impartasire,participarea la sfintele taine).UNDE ESTE RATIUNE ACOLO ESTE SI ORDINE.Dumnezeu le-a facut pe toate bune si le-a asezat intr-o ordine si echilibru, universul,pamantul,natura,animalele si OMUL pe care l-a pus stapan peste toate.Aici greseste omul,ca s-a facut stapan peste toate excluzand-l pe Dumnezeu care a facut toate cate am pomenit mai sus.Dumnezeu totusi iubeste pe om si vrea sa-l scoata din egocentrismul sau si-l sa-l invete,sa-l educe,sa-l elibereze de patima mandriei care orbeste adevarata ratiune.Dumnezeu vrea ca omul sa se asemene Lui ca si chip spiritual;cu libertate ,cu iubire,intr-o permanenta comuniune cu El si cu oamenii,preaslavindu-L si recunoscandu-L totodata ca si Creatorul si Facatorul nostru.Acum sa vedem ce a facut maimuta de este asa de apreciata de unii ca ar fi tatal omului. Mergea in patru labe,se pare ca la un moment dat se ridica in picioare,mai facea si 2-3 pasi,se catara prin copaci,in cele din urma a ajuns la concluzia ca e mai bine sa te cateri prin copaci si sa mananci banane.Asta e un aspect, daca tu mai stii ceva in plus te rog sa ne spui.Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze pe toti cu intelepciunea Sa.