Nu a existat sarbatorirea Sabatului de la cadere pana la Iesirea lui Israel.Iarasi nu vrei sa intelegi.Ziua a saptea cade in functie de cum o numeri.La fel cum si prima luna evreiasca pana atunci nu a fost prima luna, ci toate astea sarbatorile astea au inceput sa se tine ca urmare a eliberarii din robia Egipteana.Tu confunzi Sabatul cu Duminica , nu ca ar insemna lucruri diferite, dar ca identifici Sabatul ca fiind doar acela dat poporului evreu, totusi spui ca Sabatul este pentru toti oamenii , te cam contrazici putin.Porunca se refera la o zi a saptea , indiferent care, dupa asemanarea lui Dumnezeu care a facut lumea in sase zile si in ziua a saptea s-a odihnit.Nu se spune nimic strict.Duminica este ziua intai dupa calendarul evreiesc, dar aceasta zi intai a devenit pentru noi ziua a saptea si odihna Domnului.Vedem de exemplu sarbatorirea duminicii ca zi inchinata lui Dumnezeu inca de pe vremea apostolilor:
În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. Fapte 20:7
De asemenea Iisus s-a aratat apostolilor in zi de Duminica :
Și fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), și ușile fiind încuiate, unde erau adunați ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus și a stat în mijloc și le-a zis: Pace vouă! Ioan 20:19
de asemenea Ioan cand a primit Revelatia lui Hristos , Apocalipsa se afla in zi de duminica in duh:
Eu Ioan, fratele vostru și împreună cu voi părtaș la suferința și la împărăția și la răbdarea în Iisus, fost-a în insula ce se cheamă Patmos, pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia lui Iisus.
Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță, (Apocalipsa 1:9-10)
|