Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Foarte corect, dar atunci când te intrigă nespus de mult o ideologie , precum spui , fie ea și pământeană , înseamnă că deja te situezi deasupra tuturor ideologiilor "mediocre" pământene, ești aproape de lumea sfințeniei , de lumea Îngerilor, a Serafimilor și Heruvimilor ! Este pentru prima dată când aud un pământean rostind astfel și situându-se în trup și viață lumească deasupra celor de aici. Mai în glumă , mai în serios, draga mea Florentina , nu cred că se poate ajunge la o astfel de desăvârșire , apoi mi se pare că am complicat mai mult decât trebuie ceea ce este atât de simplu, frumos și înălțător , precum este IUBIREA . Patima rămâne patimă, dar IUBIREA va rămâne în veci , IUBIRE !
|
Interpretabil, foarte interpretabil !
Vorbindu-se si inaltandu-se atat de mult acest maret concept de iubire se pierde din vedere sensul ei...astfel uitam sa iubim cu adevarat, nu doar prin cuget si simtire.
Astfel, inca o data sustin spusele lui Traditie...uitam de persoana pentru care pretindem ca avem sentimente, imbatandu-ne doar cu placerea proprie de-a ne satura instinctul egoist...iubim atractia ce ne face placere, de multe ori, si nu persoana respectiva, ne iubim pe noi insine si astfel ne daruim satisfactie prin acest proces de apropiere, probabil absolut chimic, patimas.