Subiect: Este corect?
View Single Post
Vechi 08.02.2007, 09:53:54
VoicaDaniela VoicaDaniela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.02.2007
Implicit

Eu sunt o noua utilizatoare a acestui Forum.Am citit din intamplare mesajul utilizatorului Alin si ceea ce mi-a venit imediat in minte au fos doua idei pe care le-am auzit cu multi timp in urma la sfanta Biserica.Una, cea relevata in pilda bogatului nemilostiv si cea a saracului Lazar.Nu de milostenie si de solidaritate vreau sa vorbesc acum ci despre credinta.Bogatul nemilostiv a trait o vata ignoranta.Ajuns in iad, de unde vede sau simte pe saracul Lazar in sanul lui Avraam, el se roaga ca acesta sa fi slobozit in lume, pentru a-i informa pe fratii lui despre viata de dincolo si de a le arata ce trebuie sa faca pentru a nu ajunge langa el in iad.sfantul i raspunde insa ca asemenea ajutor ar fi inutil, deoarece la cat de pacatosi s indobitociti sunt frati acestuia, nici daca cineva ar invia din morti si li s-ar arata lor, ei nu ar da crezare aestei minuni.concluzionez ca intr-o astfel de situatie sntem fiecare dintre noi:in jurul nostru se intampla minuni de tot felul.Ele transmit tot felul de mesaje:chemari catre Dumnezeu, mustrari de la El, mangaieri de la El.Dumnezeu ne spune in permaenta "iata-Ma, exist!Nu te las sa in disperare.da-mi mana sa te scot."Noi insa nu la mai putem auzi, nu le mai putem simti(nu ne-a aparat din cauza ca u suntem solidari, ci din diverse motive).A doua idee pe care mi-am amintit-o este indemnul de a nu ne descuraja la necaz, caci pe cine iubeste Dumnezeu, pe acla il si cearta asemeni unui tata care-si pedepseste fiul.De asemeni nu trebuie insa nici sa ignoram mustrarea Domnului.
Cat despre mine, tot ce pot spune este ca trebuie sa ma rog la Bunul Dumnezeu sa ma lumineze cum stie El pentru ca am scris cele de mai sus cu multa rcealaci nu cu daruire sufleteasca.De aceea imi doresc ca Bunul Dumnezeu sa ma ierte pentru raceala ipocrizia si obraznicia mea si sa-mi arate calea dreptatii Lui.
Dumnezeu sa ne ajute!
Reply With Quote