Subiect: atei
View Single Post
Vechi 19.09.2009, 08:15:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu stiu daca ce faci tu intr-o seara va nenoroci 3 generatii, e mai mult vorba de niste acte negative repetabile, in care te-ai complace si pe care nu le-ai raporta la Dumnezeu, la ce isi doreste Dumnezeu de la noi. Practic noi alegem ce facem cu viata noastra si intotdeauna ar trebui sa fim constienti ca organismul nostru va preda o mostenire genetica urmasilor ( atat fizica cat si spirituala). Stiinta numeste acest fapt simplu, stil de viata al parintilor pe cand credinta ne atrage atentia ca tot ceea ce este negativ se cheama pacat si poate afecta intr-un mod sau altul viata mostenitorilor nostri ( si de aici se deduce ca mostenesc diferite)

Eu de exemplu daca m-as apuca de droguri, as intra in MISA, as manca numai la Fast Food si as deveni si o persoana plina de sentimente negative la adresa " aproapelui meu" este clar ca ii voi transmite bietului copil o anumite mostenire , o anumita educatie defectuasa....si asta inseamna practic efectele vietii parintilor asupra generatiilor viitoare, nu crezi? Copiii mei primind o astfel de educatie si luand aceasta educatie ca pe o stare de normalitate, ar transmite-o mai departe copiilor lor...si tot asa....

Se vede clar ca tu nu intelegi modul in care percepem noi viata cu bune si cu rele. Nu e vorba ca sarim de fericire atunci cand suntem bolnavi, e mai mult faptul ca avem credinta in Dumnezeu, ca nu ne revoltam impotriva tuturor, ca incercam sa primim si bunele si relele fara sa cartim " Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie binecuvantat!" -Cartea lui Iov

Sper ca ai inteles ceva din filosofia mea de viata
Filosofia ta de viata seamana cu a mea daca il scoti pe Dzeu din ea si adaugi ceva mai multe bucurii pe care mi le permit.
Era vorba de aberatia ca pacatele se transmit GENETIC sau mai stiu eu prin ce canale de comunicatii subtile intre generatii si care pot duce la boli cauzate exclusiv de pacat.
Dar de ce sa iei bunele si relele fara un simt critic? E educativ?