Buna, Elena. Si pe mine ma cheama tot Elena. Foarte bun topicul pe care l-ai deschis. VOiam sa iti spun totusi, cu rugamintea sa nu te superi pe mine, ca avem si noi o icoana cu Maica Domnului singura...si nu e nimic rau in asta....se numeste Maica Domnului- Rugatoare....cat despre cea cu decoleteul...aici iti dau dreptate...nu am vazut pana acum o asemena icoana, dar nici nu as vrea sa vad...mi se pare o profanare...
Un exemplu de astfel de practici neortodoxe cunosc si eu si, daca nu te deranjeaza, l-as mentiona. Este vorba despre "scaldatul" copiilor dupa Sfantul Botez, CAnd nasa aprinde iarasi lumanrea pe care a avut-o in timpul Tainei; deasemeni, nici luatul din par nu este tocmai o practica ortodoxa. Dar ia sa spunem asta vreunei femei trecute de 40 de ani; imediat iti sare in cap: " Cum, ca nu se poate....". E foarte greu sa convingi pe cinve relativ in varsta ca ceea ce a facut el toata viata cu gandul ca e crestineste, de fapt nu e...
Am insa si eu o nelamurire: obiceiul cu gaina data peste groapa la inmormantare, ce-i cu el?
Te rog inca o dta sa ma ierti daca te-am deranjat sau daca te-am suparat cu ceva.
|