View Single Post
Vechi 19.09.2009, 14:22:37
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ElenaBlanaru Vezi mesajul
buna, E_my. As vrea sa iti spun ceva legat de Inaltarea Sfintei Cruci, daca nu te superi. Este intr-adevar zi de post si pe langa alimentele care in mod obisnuit nu se consuma intr-o astfel de zi, se posteste si de: nuci, prune, usturoi si pepeni. Conform primilor crestini, acestea au ceva in alcatuirea lor care seamana cu crucea. Am incercat si eu sa imi dau seama despre ce vorba; sincer, nu prea am reusit. Cred ca o sa il intreb pe parinte. Cat despre strugir, nu e nicio problema...Cel putin asa stiu eu; si, sincer, nu ma pot lauda ca stiu prea multe...

Din cate vad cate bordeie atatea obiceiuri. La noi nu se manaca mere, pere, nuci si alte fructe asemanatoare care au in mijloc semintele aranjate in forma de cruce. NU vad de ce nu s-ar manca prune, struguri si pepeni. :D Sau usturoi??? De ce nu?? Adica daca poate da cineva o explicatie cat de cat coerenta...

Chestia cu sa nu mananci struguri de Ziua Crucii chiar e prima data in viata cand o aud...

Ceea ce este trist: cred ca din cei care se zbarlesc vazand pe cineva mancand unele sau aletele fructe de Ziua Crucii, nu cred ca s-ar zbarli asa daca ar vedea pe cineva barfind, sau enervandu-se din nimic in zi de post. Sau fumand, sau, sau sau...

Last edited by Noesisaa; 19.09.2009 at 14:26:36.
Reply With Quote