View Single Post
Vechi 19.09.2009, 14:47:50
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Scrie undeva inainte de Iesirea din Egipt de sarbatorirea unei sarbatori , de catre cineva?Sau tinerea unei zile de odihna sau vorbeste de Sabat dupa cadere pana la Iesire?Nu.
In prima carte a Sfintei Scripturi (Facerea) nu se pune accent pe poruncile lui Dumnezeu. Fiecare carte a Bibliei are o tema. Totusi, putem vedea ca poruncile, legile si oranduirile lui Dumnezeu existau si erau respectate. "Avram a ascultat porunca Mea, si a pazit ce i-am cerut, a pazit poruncile Mele, oranduirile Mele si Legile Mele."(Facerea cap 26:5) Despre ce oranduiri, porunci si legi este vorba, ca nu s-a scris despre ele? De ce a fost pedepsit Cain, daca nu se scrisese porunca "sa nu ucizi"?

Poruncile si legile, inclusiv cea referitoare la ziua de odihna existau. Nu degeaba spune Dumnezeu, in porunca a patra, "adu-ti aminte de ziua de odihna". Apoi, in aceeasi porunca, vorbeste despre facerea lumii, odihna lui Dumnezeu si binecuvantarea si sfintirea zilei de odihna, inca de la inceput.

Teoria dvs. cu "nu scrie", nu este buna. De scris, scrie, dar nu unde vreti dvs. Va rog sa cercetati urmatoarele: exista in Biblie 6 carti, una dupa alta, in care "nu scrie" despre pazirea zilei a saptea (nu scrie deloc). Si, este vorba despre 6 carti in care este povestita istoria poporului evreu, pazitor fara nici o indoiala a sabatului zilei a saptea.

Vedeti cartile: Iosua, Judecatori, Rut, 1 Samuel, 2 Samuel, 1 Imparati. Nu scrie nimic despre ziua a saptea. Inseamna ca, dupa logica dvs., mari evrei ca Iosua, Ghedeon, Naomi, Boaz, Samuel, David, etc, si toti cei din vremea lor, nu au pazit sabatul zilei a saptea.