Citat:
În prealabil postat de condor
In prima carte a Sfintei Scripturi (Facerea) nu se pune accent pe poruncile lui Dumnezeu. Fiecare carte a Bibliei are o tema. Totusi, putem vedea ca poruncile, legile si oranduirile lui Dumnezeu existau si erau respectate. "Avram a ascultat porunca Mea, si a pazit ce i-am cerut, a pazit poruncile Mele, oranduirile Mele si Legile Mele."(Facerea cap 26:5) Despre ce oranduiri, porunci si legi este vorba, ca nu s-a scris despre ele? De ce a fost pedepsit Cain, daca nu se scrisese porunca "sa nu ucizi"?
Poruncile si legile, inclusiv cea referitoare la ziua de odihna existau. Nu degeaba spune Dumnezeu, in porunca a patra, "adu-ti aminte de ziua de odihna". Apoi, in aceeasi porunca, vorbeste despre facerea lumii, odihna lui Dumnezeu si binecuvantarea si sfintirea zilei de odihna, inca de la inceput.
|
Avraam a pazit si a ascultat de tot ce i-a zis Dumnezeu.Dumnezeu nu i-a zis lui Avraam nimic despre tinerea sau sarbatorirea zilei de odihna, Avraam nu a sarbatorit ziua de odihna si nimeni pana la eliberarea din Egipt, asta nu inseamna ca a incalcat vreo porunca.Legamantul pe care Dumnezeu l-a facut cu Avraam si cu toti urmasii lui si oranduielile si legile pe care le-a cerut Dumnezeu acelea le-a pastrat Avraam.Si legamantul acela este:
10. Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur.
11. Să vă tăiați împrejur și acesta va fi semnul legământului dintre Mine și voi.
12. În neamul vostru, tot pruncul de parte bărbătească, născut la voi în casă sau cumpărat cu bani de la alt neam, care nu-i din seminția voastră, să se taie împrejur în ziua a opta.