132. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(I)
132. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(I)
Partea I. Introducere
"Quo vadis, ecclesia?" este una dintre cartile de căpătâi ale puciosilor, un adevarat "catehism" al NIP, menit sa o legitimeze în peisajul multicolor al sectelor secolului XX. "Proorocită" cu emfază prin “Cuvântul lui Dumnezeu” din data de 14 octombrie 1998, aceasta carte trebuia sa fie "semnalul de alarma" și totodata "semaforul rosu inaltat în pustie", prin care biserica traditionala (BOR) trebuia atentionata cu severitate: "Stop! Asa nu mai merge!" Adica, prin ea se propunea Bisericii o alta cale, o alternativa oferita exclusiv de catre NIP. Autorul, care se pretinde a fi "parintele Nicodim", a și plasat pe prima fila a cartii un citat semnificativ preluat ( preluat trunchiat, ca să se ascundă identitatea celui care trebuia să fie autorul cărții) din “Cuvântul lui Dumnezeu”:
"Vom aseza pe pamant SEMNUL ATENTIEI ! și multi se vor opri langa el și vor vedea pana la cer și vor vedea durerea Mea și vor cauta adevarul cel acoperit de om" (Citat din CLD, 14 oct.1998)
Trebuie sa mentionam inca de la inceput caracterul duplicitar și fraudulos al acestui "parinte Nicodim", care nu sufla un cuvintel despre informatia esentiala (care insoteste peste tot, în acest “Cuvântul lui Dumnezeu” din 14 octombrie 1998, vestirea "Semnului Atentiei") asupra autorului acestei carti. Acesta era "proorocit" a fi în persoana Danielei Catana și nu a parintelui Nicodim. Ascunzand cu buna stiinta aceasta "proorocie" (pentru ca stia bine ca ea nu s-a mai implinit niciodata), parintele Nicodim greseste grav inca de la prima fila a cartii, facandu-se vinovat de impostura și de minciuna prin omisiune. ba mai mult, el sugereaza ca aceasta carte, scrisa de el (si care e formata din doua parti, dintre care prima e intitulata chiar "Semnul Atentiei") ar fi implinirea exacta a proorociei din 14 oct. 1998, ceea ce nu este adevarat.
Intr-adevar, în mai multe randuri în “Cuvântul lui Dumnezeu” se arata ca Daniela Catana va fi autoarea cartii:
"Pace ție, copilă nouă! [...] Voi fi cu tine și vom așeza pe pământ semnul atenției, și mulți se vor opri lângă el și vor vedea până la cer, și vor vedea durerea Mea și vor căuta adevărul cel acoperit de om. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
"Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Întreită binecuvântare pun peste tine, și vei lucra minunat lucrarea Mea cu tine, căci Eu îți dau de la Mine. [...] Vino și ia ungerea Mea pe care o cobor pentru tine prin unșii Mei ca să scrii. Scoală-te și scrie! Amin. Scrie repede, că vremea este aproape. Eu vin curând, și trebuie să fiu curat întru venirea Mea, trebuie să Mă spăl de păcatul omului, și să știe omul că fac aceasta." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
Se mai “proorocea” ca Daniela o va scrie, iar liderii pucioși o vor lua și o vor raspandi pe intreg pamantul, iar recompensa ce i se va oferi va fi recunoasterea cartii ca o echivalare a examenului de licenta la Facultatea de Teologie, pe care Daniela il amanase sine die , la acea vreme:
"Luați apoi din mâna ei cartea și dați-Mi-o Mie s-o pecetluiesc prin mâna voastră și s-o trimit bisericilor și peste tot pământul. Și se va vedea biserica Mea cea cu voi, [...]"(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
"Acesta este examenul tău pentru arma pe care ai învățat-o din cărțile bisericii, iar premiul ți-l voi da Eu și nu omul, că te voi curăța de toate păcatele pe care le-ai făcut ca un om, și îți voi da mântuirea cea de la Mine." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
"Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Aceasta este cartea ta de titlu de la Dumnezeu după ce ai învățat în școala bisericii de azi. Ferice ție pentru numele tău cel de după școala aceasta, căci toți cei ce și-au luat nume mare prin școala bisericii au prins învățătură să-Mi dărâme biserica Mea cea de la Mine și de la urmașii Mei cei sfinți lăsată." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
Daniela Catana n-a mai scris aceasta carte niciodata, iar examenul de licenta și l-a sustinut tot la Facultatea de Teologie, în conditii cat se poate de firesti și de legale, respingand astfel orice "recompensa" din partea Dumnezeului Pucioasei.
“Cuvântul lui Dumnezeu” sustinea insa sus și tare ca Daniela le va face pe toate, cu aplomb și cu multa daruire:
Cartea a scris-o în schimb (însă 8 ani mai târziu!) parintele Nicodim, despre care nu se facuse nici o "proorocie" în acest sens. El a numit-o "Quo vadis, ecclesia?". Are 641 de pagini și e structurata astfel:
Partea I: Semnul Atentiei! cu 17 capitole și 371 de pagini
Partea a II-a: Quo vadis, ecclesia? , cu 26 de capitole și 244 de pagini
"Epilog: Semnul Atentiei": pe 20 de pagini
Lista de abrevieri, 1 pagina
Cuprins, 5 pagini.
Pentru a nu exista nici un dubiu asupra autorului și a circumstantelor scrierii, el se semneaza și la sfarsitul cartii (mai precis, la sfarsitul Epilogului), astfel:
NICODIM,
preot crestin-ortodox.
La praznicul Bobotezei - anul 2006
Desi au existat dubii privind autenticitatea existentei acestei persoane și banuieli ca aceasta carte este de fapt o creatie colectiva, nu ne inchipuim ca liderii puciosi ar fi riscat o mistificare atat de mare. Nicodimul pucios a existat intr-adevar, dar traiectoria lui a fost radical diferita de cea pe care liderii puciosi i-o preconizau. La foarte scurt timp dupa aparitia cartii, Nicodimul pucios a defectat, tradandu-i pe liderii puciosi și intorcandu-se în BOR, de unde venise. Pasa-mi-te, se lamurise și el în sfarsit de "sfintenia" de la Pucioasa, dupa ce se străduise chiar el s-o ridice în slăvi.
Puciosii au tăcut chitic, ca și cand nimic nu s-a intamplat. Ei continua sa promoveze cartea parintelui Nicodim ca pe o realizare de exceptie, inclusiv pe sit-ul lor oficial. în plus, cele mai semnificative capitole, care proslavesc "raiul" de la Pucioasa, au fost plasate la loc de cinste în editia a II-a a "Bibliei de la Pucioasa", intitulata "“Cuvântul lui Dumnezeu”"
Last edited by mariamargareta; 28.04.2010 at 11:17:20.
|