Subiect: Oastea Domnului
View Single Post
Vechi 08.02.2007, 13:04:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sabina
Citat:
În prealabil postat de analugojana
Si de ce va numiti ostasi si nu crestini ortodocsi simplu, ca toti ceilalti? Vad ca repetati cu perseverenta acest cuvant "aparte". Adica altceva decat ceilalti. Si altii se lupta si nu se numesc pe sine ...hmm... "ostasi" (chiar daca a spus Sf Ap. Pavel)
Pentru ca majoritatea se considera intai membri ai miscari OD, apoi daca mai e loc si membri ai Biserici ortodoxe.
Si chiar se cred mai "aparte", defapt se cred cei ma buni credinciosi ortodocsi, restul sunt pacatosi sau nu asa "buni credinciosi" ca ei. Sunt mandri si increzuti, in fanatismul lor, dauneaza Biserici ortodoxe, deoarece se declara ortodocsi care practica cel mai bine invataturile Biserici.
Citat:
În prealabil postat de Sabina
Pentru ca majoritatea se considera intai membri ai miscari OD, apoi daca mai e loc si membri ai Biserici ortodoxe.
Din pacate asta este cam adevarat. Pentru unii, "apararea identitatii ostasesti" conteaza mai mult decit apartenenta la Biserica Ortodoxa care este plasata intr-un plan secundar.

Iata aici un exemplu de gindire in aceasta directie:

Citat:
În prealabil postat de Petru Giurgi
Foarte adevărat! Era vorba de apărarea identității și a duhului pe care îl dăruise Dumnezeu acelei mișcări duhovnicești în cadrul Bisericii Ortodoxe din Grecia. De aceea cred că avem de învățat din această tristă experiență ce trebuie să însemneze apărarea identității noastre ÎN CADRUL BISERICII STRAMOȘEȘTI. Lucrarea Oastei are albia ei bine definită de înaintașii noștri, în cadrul larg al Învățăturii și practicii Sfintei Bisericii. Nimic mai mult, dar nici mai puțin!...
[link]http://www.oasteadomnului.ro/forum/viewtopic.php?p=16549#16549[/link]
Sublinierile apartin autorului mesajului in cauza.

Cu alte cuvinte in cadrul "larg" al Bisericii Ortodoxe ar fi mai multe cai, iar al Oastei e una dintre ele. Oare de unde a invatat mesajul asta? Din Biserica Ortodoxa? Eu nu cred.

Cind despre "inaintasii" de care se face atit de mult caz, exista din pacate si aspecte controversate care duc "Oastea" acolo unde ei poae nu ar fi dorit sa ajunga..
Au fost oameni, au luptat, dar au mai si gresit.

Citat:
În prealabil postat de sabina
Si chiar se cred mai "aparte", defapt se cred cei ma buni credinciosi ortodocsi, restul sunt pacatosi sau nu asa "buni credinciosi" ca ei. Sunt mandri si increzuti, in fanatismul lor, dauneaza Biserici ortodoxe, deoarece se declara ortodocsi care practica cel mai bine invataturile Biserici.
A existat o vreme cind intr-adevar "ostasii" se detasau intr-un mod fericit de masa credinciosilor printr-o traire ortodoxa, morala - exemplara. Unde se deschidea o Adunare se inchidea o carciuma. Dar din pacate, din acele vremuri acum insa au ramas mai mult amintiri.
Eu n-as avea nimic impotriva daca faptele lor (bune) i-ar face sa se detaseze de masa credinciosilor. Dar din pacate aceasta detasare exista si azi dar nu cu aceleasi conotatii pozitive (care totusi exista poate pe o scara mai redusa).
Reply With Quote