View Single Post
Vechi 20.09.2009, 13:27:27
don_razvan
Guest

Implicit

Iustin32, da-mi voie sa ignor declaratiile lui Tertulian si alte tuturor oamenilor, deoarece cati oameni sunt, atatea pareri exista. As vrea sa discutam strict din Cuvantul lui Dumnezeu.
Da-mi voie sa explic pasajul din Apocalipsa 6: 9-11. Acolo spune ca "am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu". Sincer, tu crezi ca sufletul omului dupa ce moare merge sub altar si sta chinuit acolo, strigand zi si noapte catre Dumnezeu ca sa i se faca dreptate ? Am sa fac o comparatie cu Genesa 4:10. Acolo Dumnezeu ii spune lui Cain ca "sangele fratelui tau striga din pamant la Mine". Oare striga sangele la Dumnezeu ? Are el gura ? Deja e absurda ideea. Acelasi lucru este prezentat si in Apocalipsa 6:9-11. Nedreptatile facute sfintilor sunt "strigatoare la cer" si se cere o judecata. Pamantul nu mai "suporta" nedreptatile acestei lumi. Sangele nevinovat sau "sufletele celor ce fusesera injunghiati" striga la Dumnezeu, in sensul ca nedreptatile nu vor fi trecute cu vederea. Cred ca in acesta perspectiva trebuie sa privim lucrurile care sunt infatisate intr-un sens metaforic, pentru ca nu vad rostul "ridicarii" sufletului in cer, pentru a fi inchis intr-un altar pana la incheierea timpului.