Citat:
În prealabil postat de don_razvan
Iustin32, da-mi voie sa ignor declaratiile lui Tertulian si alte tuturor oamenilor, deoarece cati oameni sunt, atatea pareri exista. As vrea sa discutam strict din Cuvantul lui Dumnezeu.
Da-mi voie sa explic pasajul din Apocalipsa 6: 9-11. Acolo spune ca "am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu". Sincer, tu crezi ca sufletul omului dupa ce moare merge sub altar si sta chinuit acolo, strigand zi si noapte catre Dumnezeu ca sa i se faca dreptate ? Am sa fac o comparatie cu Genesa 4:10. Acolo Dumnezeu ii spune lui Cain ca "sangele fratelui tau striga din pamant la Mine". Oare striga sangele la Dumnezeu ? Are el gura ? Deja e absurda ideea. Acelasi lucru este prezentat si in Apocalipsa 6:9-11. Nedreptatile facute sfintilor sunt "strigatoare la cer" si se cere o judecata. Pamantul nu mai "suporta" nedreptatile acestei lumi. Sangele nevinovat sau "sufletele celor ce fusesera injunghiati" striga la Dumnezeu, in sensul ca nedreptatile nu vor fi trecute cu vederea. Cred ca in acesta perspectiva trebuie sa privim lucrurile care sunt infatisate intr-un sens metaforic, pentru ca nu vad rostul "ridicarii" sufletului in cer, pentru a fi inchis intr-un altar pana la incheierea timpului.
|
De ce sa ignor ce spune Tertulian?! Oare Ellen White a ignorat aberatiile lui Miller din care a iesit secta adventista? Nu, ci le-a dus mai departe cu toate ca a vazut ca acela a recunoscut ca s-a inselat. Marea dezamagire sau mai bine marea inselare e incepatura intemeierii sectei adventiste. Cum sa aive cineva incredere ca la voi e adevarul!!??
Ce simplu si usor ai ,,talcuit,, acest verset, rasturnandu-l ca sa se potriveasca cu erezia ta!!!
(Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei."
Daca tu ai fost indoctrinat sa iei acest text in sens figurat la fel cu cel referitor la sangele care striga din pamant, e treaba ta. Dar de ce vrei sa tragi si pe altii in ratacirea ta? Textul nu poate fi inteles decat in sensul literal pentru ca nu mai poti sa explici tot figurat si faptul ca aceste suflete fara trup (si ingerii nu au trup si vorbesc si fac minuni) cer razbunare pentru ca au fost omorati la fel cum vor fi omorati si ceilalti impreuna-slujitori. Plus ca e greu sa talcuiesti la figurat faptul ca li s-a dat vesmant alb si li s-a spus sa stea in tihna, nu chinuiti sub altar (de unde ai scos aberatia asta). Cat sunteti de rataciti!!!
Iar versetele acestea cum le interpretezi: tot figurat?
Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege.
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.
(Filipeni 2
Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,:
Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte,
Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos.
Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere. Scriitorul bisericesc Tertulian spune:
,,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,,
Prima judecata e pe temeiul cuvantului.,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27)