Iustin, as vrea sa ofer o explicatie diferentelor textuale. Eu folosesc Biblia in traducere de Cornilescu, preotul Cornilescu si daca vei cauta alte traduceri, vei vedea ca sunt diferente de limbaj nesemnificative. Nu am "ticluit" nici un verset ca sa se potriveasca cu ideile mele. E posibil sa avem traduceri diferite ale Bibliei.
Ellen White nu a fost amintita de catre mine, tocmai pentru ca stiu ca sunt multi care o contesta, insa daca vei citi macar o carte sau un paragraf scris de ea, vei vedea ca nu este nimic in contradictie cu Biblia. Referitor la profeti, Isaia ne indeamna "la lege si la marturie" (cap 8:20) iar un alt pasaj spune ca "dupa roade ii veti cunoaste".
As vrea sa merg pe firul evenimentelor prezentate de tine: Ellen White nu a ignorat "aberatiile" lui Miller si asa s-a nascut "secta" adentista (te sfatuiesc sa afli intelesul cuvantului "secta"), un lucru "rau" din punctul tau de vedere, pentru ca parerea oamenilor a fost pusa mai presus de Cuvantul lui Dumenzeu. Acum, de ce sa dau o asa de mare importanta unor idei nascute de oameni (Tertulian, Irineu, etc), cand am Cuvantul lui Dumnezeu la indemana. Daca cuvantul lui Tertulian are atata greutate in doctina unei religii, inseamna ca si cuvantul oricaruia are greutate pentru ca nu a stabilit nimeni anumite reguli. Insa nu despre profeti si profetii as vrea sa discut acum.
"Mare inselare" sau "Marea dezamagire" la care te refereai, este o interpretare gresita a unei profetii foarte importanta pentru omenire: aceea a sfarsirii celor 2300 seri si dimineti din Daniel. Oamenii de atunci au ignorat un lucru f important, cel exprimat in Matei 24: 36 ("despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni; nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal"). Aceasta este o alta problema, pe care sunt dispus oricand sa o dezbat.
Discutia era despre viata de dupa moarte, insa am o intrebare: ai citit contextul in care se gasesc versetele amintite de tine?
A, si inca un lucru: n-a spus nimeni ca la adventisti este adevarul. NU! Adevarul se gaseste in Biblie. Nu credinta adventista te mantuieste, ci Dumnezeu prin Jertfa suprema a lui Isus Hristos.
Sunt foarte curios ce fel de Biblie ai tu.
|