Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Frate, eu iti spun parerea mea ,restul socoteste dumneata cum vrei...
In felul in care ,,te prezinti" esti departe de ortodoxie,desi cred ca ar fi trebuit sa o inveti bine la scoala (ma refer la disciplina religie) esti insa f. aproape de umanismul fara rigori si frontiere. Cred sincer ca nu ai nimerit forumul pt. a te lamuri.
Biserica este in primul rind o institutie divinoumana (nu pt. ca asa ne place noua sa spunem ci pt. ca asa a hotarit cel ce a infiintat-o)care are reguli precise si viata riguroasa. In biserica nu functioneaza zicala : ,, mai da romane, mai lasa jupine !" De asemenea, biserica
nu obliga pe nimeni sa faca parte din ea ci doar daca voiesti. Chiar astazi Hristos a spus la sf. liturghie : ,,...cine voieste sa-mi urmeze sa se lapede de sine sa-si ia crucea si sa-mi urmeze " .Unde ai fost de dimineata ? de ce nu ai fost la sf. si dumnezeiasca liturghie ? sau daca ai fost de ce ai fost cu cugetul raspindit si nu ai trait liturghia?
Mai ramine sa te gindesti bine daca doresti sau nu ortodoxia... dupa aparente(aceasta este o exprimare eufemistica)deocamdata nu vrei asta !
Speranta piere ultima !
|
Aveti dreptate, v-ati dat seama ca nu sunt ortodoxa. Sunt atee insa asta nu cred ca acest fapt ar trebui sa imi interzica sa citesc sau sa particip la discutiile de pe acest forum. Intentiile mele nu sunt de a denigra religia sau de a jigni pe cineva. Pur si simplu imi exprim punctul meu de vedere ca om din "afara" sa zic asa. Nu cred ca ar trebui sa purtam ochelari de cal si tocmai de aceea sunt dispusa sa studiez si zona religiei.
Inteleg principiul de viata riguroasa insa sunt anumite puncte care depasesc o anumita arie a normalitatii si ingradesc prea mult libertatea oamenilor din punctul meu de vedere. Si, revenind la chestiunea podoabelor, atata timp cat ele sunt folosite de preoti, nu vad de ce nu ar fi acceptat sa fie folosite si de restul populatiei. Exact in acelasi scop " cu cinste si frumusete investmantati ".
Unde am fost de dimineata ? Am invatat cum sa salvez oameni. :)