View Single Post
Vechi 21.09.2009, 09:52:33
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

citat:
" Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi"
intrebare:
care e diferentza sofisticata dintre propozitziile plasmuite:

1)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de aceiasi zi

2)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o zi

3)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o noua zi

4)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de inca o zi

5)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de ziua aceea

6)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o alta aceiasi zi

7)Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o alta urmatoare aceiasi zi

Deci voi sustineti ca e vorba de sambata, ziua a 7-a care ar trebui s-o tzinem noi shi sa lasam ziua soarelui care e inventzia lui Constantin care n-a fost sfant apostol shi imparat ci a fost un pagan...

apoi zicetzi ca dreptzii pana la Moise tzineau Legea si Proorocii date lor prin Cine? prin Moise care totushi era in coapsa lui Noe shi asha mai departe pana la Avraam shi apoi pana la tatal lui Moise din tzara lui faraon? poi nu se arata ca Avraam shi Sarra au fost chematzi ca sa iasa din casa tatalui lor? deci daca tatal lor tzinea Legea shi Proorocii, de ce sa iasa din casa tatalui lor? poi nu se scrie mereu ca Legea a venit prin Moise shi Harul prin Iisus Hristos care era inainte de Avraam?...

deci voi sustinetzi ca existau scrieri inainte de Moise? shi ca Moise nu a facut decat sa le puna laolalta? Spunetzi defapt ca nu Moise este autorul celor 5 cartzi sfinte ale lui Moise date de Dumnezeu ci Adam shi urmashii? ca defapt voi zicetzi ca Legea shi Proorocii shi Sabatul era tzinut inca de la Adam shi Eva? shi Cain shtiuse foarte bine de legea 6-a de pe tablele legii: Sa nu ucizi?

Poi daca erau scrise legile shi proorocii pana la Moise shi se shtiau de ele atunci care sa fi fost rostul lor? ce sens avea sa le mai dea Dumnezeu table de piatra? ce sens mai avea sa-i scoata din Egipt? ce sens mai avea sa-i scoata pe Avraam shi Sarra din casa Tatalui Sau daca ei cu totzii cunoshteau shi tzineau Legea shi Proorocii de la Adam shi Eva?

eu mai degraba cred ca pana La Avraam ei shtiau doar cam atat: ca dracul e rau shi Dumnezeu e bun; sangele animalului nu trebuie mancat ci scurs pe pamant caci este viatza animalului... shi ca trebuiau sa sufere pentru moartea fratelui lor caci va cere Domnul sangele fratelui omului nu numai din mana celui care l-a ucis pe om ci shi din mana fratelui omului... caci viatza omului este Duhul... iar viatza animalului este sangele sau...

deci am impresia ca shtiau doar ce se intamplase pana la ei in relatzia Dumnezeu cu omul inshelat de dracul: ca a privi goliciunea shi a urma rautatea este pacat shi a-tzi fi visele shi inchipuirile shi faptele inclinate doar spre rau inca din tineretzile omului e rau ca asta face ca omul sa fie doar trupuri shi a fost potop pe pamant din cauza la atata silnicie... trupuri fara credintza caci prin Noe a miluit doar pe cei ce au crezut shi ascultat de glasul toacei...

dar nimeni n-a fost iubitor de Dumnezeu afara de catziva printre care Abel, Enoh, Noe... shi apoi Avraam shi Sarra... deci nu ascultau niciunii shi nu tzineau niciunii nimic am impresia... caci Domnul shi pe Avraam l-a incercat ca sa vada daca este credincios lui Dumnezeu...

deci daca voi ascultatzi glasul sofisticat al sharpelui pavlovaici... de ce credetzi ca ar trebui sa-l ascultam shi noi? ca sa tzinem shi noi sambata? shi cu Duminica aia pe care tzi-am aratat cum s-a format, cum ramane? Poi nu tzi-am arata cum a facut Domnul Sabatului ziua de odihna a Duminicii din jumatate de vechi sabat shi jumatate de vechea prima zi a saptamanii? ca de aia te-am trimis la sfarshitul celor 4 Evanghelii... caci ei de frica "iudeilor" stateau ascunshi shi inchishi in casa, in foishor, shi Domnul a intrat la comuniatatea de creshtini shi a zis Pace Voua spre seara imediat ce s-a terminat Sabbathul shi apoi dimineatza peste 8 zile cand s-a aratat lui Toma (a fost o seara shi a fost o dimineatza) lasand ca mai departe noua zi de odihna sa fie sfanta Duminica pe care a aratat Cuvantul lui Dumnezeu cum trebuie tzinuta:
"de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" unde zilele se socotesc din rasarit adanc in rasarit...

pe scurt:

daca exista toata Lucrarea asta de Mantuire a lui Dumnezeu data oamenilor incheiata inca de la Adam shi Eva, shi ei shtiau preabine ce trebuie sa faca ei shi urmashii lor shi ce sa tzina inca de atunci, deci daca Lucrarea de Mantuire era incheiata, atunci ce sens ar mai fi avut Cartzile lui Moise, Legea shi Proorocii, shi venirea in lume a Domnului Iisus Hristos?

ca zicea parintele prooroc Arsenie Boca ceva de genul: "omul nu se trage din maimutza dar merge cu pashi repezi spre ea", dar am impresia ca se inshela sfantul parinte, sau a fost bland cand a zis asha fiindca sigur nu merge omul cu pashi repezi spre maimutza ci spre maimutza aia cu coarne... din care unii demonstreaza mereu ca se shi trag din ea fara menajamante... (tatal minciunii este tatal lor shi mamona mama lor, ca bine a zis proorocul Iona: "mai sunt trei zile shi cetatea va fi distrusa" asha cum a zis Iosua celor ce se pregateau ca sa distruga Ierihonul iar apoi "unii" l-au reconstruit shi altzii l-au renovat din sofisticariotismele lui ispavlovaici pipitoban)

Last edited by vsovi; 21.09.2009 at 10:55:31.