Citat:
În prealabil postat de lore86
nu e vorba de "iubire", nu ma facut nici o aluzie la acest subiect.daca convingerile noastre religioase sunt diferite de ale lor asta nu inseamna ca ei ne sunt inferiori si avem dreptul sa-i jignim.Hristos ne invata sa-i iubim si pe dusmani, adica pe cei care ne fac rau.nu am zis ca trebuie sa fi de acord cu ce afirma ei, ci doar ca atitudinea noastra fata de ei nu este potrivit evangheliei.nu corespunde "statutului" de crestini.Hristos n-a facut rau nimanui, nu a jignit pe nimeni.
nu confunda iubirea aproapelui cu toleranta ecumenista, a pacatului.
|
Draga Iore86 vreau sa-ti spun si tie ceea cea am zis si la altii (asumandu-mi si "greseala" s-au supararea pe care poate am produs-o la altii).Noi ca si crestini ortodocsi avem un Domn IiSUS HRISTOS ca Mantuitor al sufletelor noastre(dogmatica credintei ortodoxe),noi pe acesta IL marturisim.Ca stam de vorba cu atei,cu iudei,cu musulmani,etc; noi marturisim pe Hristos Domnul,cu toata convingerea si cu toata puterea.( daca traim in Duhul Adevarului si poruncile bisericii ortodoxe avem si puterea de a marturisi pe Hristos).Acesta este primul lucru care trebuie sa-l faca crestinul. Cine va marturisi inaintea oamenilor pe Hristos,si EL va marturisi inaintea Tatalui despre el.Acum te intreb ce a facut Hristos cu negustorii care erau in templu?Sau cum s-a comportat cu farisei,carturari,invatatii acelei vremi?Mai vorbim.Doamne ajuta!