View Single Post
Vechi 21.09.2009, 13:38:06
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eudelasibiu Vezi mesajul
Nu credeti ca ar trebui sa cunoasteti acei OAMENI, cum traiesc si ce fac ei inainte de a emite opinii in necunostinta de cauza? Presupunand ca sunteti crestini ortodocsi, cum ramane cu judecarea aproapelui? Daca acel Pimen Tepes ( nici macar nu are curajul sa semneze cu numele sau) are ceva impotriva acestor oameni, de ce va lasati prinsi in capcana si nu va informati? Ar fi de bun simt sa va interesati din mai multe surse despre viata si activitatea acestor preoti, eventual sa mergeti sa vedeti cu ochii vostri si dupa aceea sa va lansati in discutii elucubrante despre subiect. Fiind preoti, este normal ca acestia TREBUIE sa deschida Evanghelia, deoarece cu Ea inchisa nu ar putea citi!!! Si dupa cum , probabil , stiti, la orice taina sau ierurgie se citeste din Sfanta Evanghelie, deci, o deschid de foarte multe ori! Folositi-va mintea si nu va mai lasati atrasi in discutii care , din start, aluneca pe un fagas prost.....
Tocmai asta vroiam sa scriu. Fiecare isi spune parerea cu ironie, cu rautate, cu nevinovatie, de dragul discutiei, dar intre preotii mentionati poate sunt unii care in mod fals sunt judecati in rand cu cei care gresesc. Nu mi-as dori sa fiu in pielea celor (preoti) care gresesc intr-adevar, cand ii va judeca Dumnezeu. Dintre mireni se mantuiesc 1 la 1000 iar dintre preoti doar 1 la 10.000.Si mai ramane partea cu...sa ne acoperim unii altora greselile ca sa ni le acopere si pe ale noastre Bunul Dumnezeu. Sunt oameni care in serviciul lor au responsabilitati mari: medicul - nu prea isi permite sa greseasca, preotul - la fel, cu cat e slujba mai importanta cu atat e mai incarcata de responsabilitate deci, cand noi ,care suntem mici gresim, ne permitem sa acoperim greseala repede dar la un preot sau un medic nu exista greseala mica, exista numai greseala si aceasta se vede.
Sunt preoti care gresesc enorm si profita de naivitatea oamenilor iar daca auzim de cutare sau cutare preot ca face asta studiem cazul cu atentie, mergem si observam noi insine, daca ne intereseaza atat de mult iar apoi ne pronuntam incercand sa ii ajutam pe altii sa nu cada in plasa acestora, dar toate sa incercam sa le facem cu atentie si cu blandete pentru a nu " cadea si noi in ispita ". Intr-adevar nu stiu cine este acest monah? Pimen, care vrea sa faca dreptate ortodoxiei enumerand preoti care par a nu isi face datoria cum trebuie, dar observ intre ei unul pe care l-am vizitat si eu fiind aproape de localitatea mea si niciodata nu am observat mai multa dragoste si jertfelnicie pentru credinciosi ca la preotul acela. Am ajuns sa il apreciez enorm vazand cum e savarsita sfanta Liturghie, de deschisul Evangheliei sau cine stie ce alte practici ciudate nici vorba. Sa cercetam cu ochii nostri toate si sa fim constienti de judecata pe care o facem.
Pune Doamne straja gurii mele si usa de ingradire imprejurul buzelor mele...