Dragii mei, ma scuzati ca ma bag si eu a musca in lapte, dar am o nedumerire:
Daca Oastea Domnului este o miscare in cadrul Bisericii Ortodoxe, cum se face ca e tratata (OD) ca si o secta, nu neaparat aici in aceste discutii, dar atunci cand vorbesti cu un alt ortodox, imediat face un gest din care trebuie inteles, ca e buna distanta. Abia aici, citind cate ceva despre OD, m-am lamurit ca nu e vorba de o secta.
Dar nu despre asta am vrut sa scriu, ci despre faptul ca crestinul combate alt crestin. Nu-mi vine sa cred, cand sunt atatea alte pericole care ameninta nu numai Biserica ortodoxa, dar crestinatatea insasi. As vrea sa am si eu "divergente" de acest gen cu colegii mei. Ar fi sarbatoare pentru mine. Dar, nu, eu lucrez langa óameni care s-au vandut in adevarata acceptiune satanei, sau lui Lucifer, cum il numesc ei, cu buna stiinta, si care incearca sa ii piarda, cu mijloacele pe care le au, pe toti care le ies in cale. Aceasta e adevarata amenintare care ne pandeste, nu Oastea Domnului. Cu Oastea Domnului se poate ajunge la o intelegere, dar la ce intelegere se va putea ajunge cu satana, atunci cand crestinii vor pierde teren luptandu-se unii cu altii.
Am incercat sa trag semnalul de alarma si pe alte topicuri, dar nu cred ca a sunat clopotelul. Se pregateste masiv venirea antihristului; poate a si venit, iar noi ne sfadim intre noi, crestinii.
Si ortodocsii pot lua ce-i bun de la Oastea Domnului, si Oastea Domnului poate lua de la ortodocsi ce au acestia bun, ca doar de o mama si de un tata suntem. Sa nu pierdem insa adevaratul dusman din ochi, care are viclenia sarpelui, folosind aceleasi metode.
Au fost situatii pe alte topicuri, in care persoane atee sau semi-atee ne faceau una cu pamantul pe noi, orodocsii si nu am stiut cum sa ne exprimam mai precaut, ca sa nu jignim si sa nu starnim furtuna. De ce fata de altii stim sa fim precauti, politicosi, rabdatori, dar cu ai nostri nu?!?
Nici eu nu-mi permit sa fiu altfel decat precauta cu colegii mei, iar acum caut in Scriptura si in cartile pe care le citesc, sa justific dragostea pe care, in ciuda faptelor lor oribile, le sunt datoare sa le-o port.
Nu-mi trebuie justificare, pentru a purta dragoste membrilor acestui forum, si tocmai de aceea ma doare cand vad ca nu dragostea in Hristos ne leaga ci ca micile diferente ne despart.
Doamne ajuta!
|