Subiect: Tendinta
View Single Post
Vechi 21.09.2009, 20:17:33
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Si acestea aduc un fel de placere... care se mai aseamana si ele cu placerea sexuala.
Citat:
În prealabil postat de melb26 Vezi mesajul
Slava Domnului, ca n-am simtit asa ceva
Perceptia placerii e diferita. Fenomenul fiziologic e insa acelasi.

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
si copilul simte o mare palcere cand suge, atat din cauza actului suptului in sine, cat si datorita apropierii de trupul mamei, de sanul cald etc...
Citat:
În prealabil postat de melb26 Vezi mesajul
Sunt unele din simplele si putinele placeri ale vietii, si nu cred ca vreun copil ar tb privat de acestea. Cred ca niciun bun ortodox nu gandeste altfel.
In viata sunt destule placeri simple ca surasul copilului, alaptarea (dar nu din cauza senzatiilor fizice), zambetul celui iubit, cuvintele intelepte ale batranilor, apa rece de izvor, o masa simpla si santoasa mai ales in natura si alaturi de persoane dragi, rasaritul de soare si apusul, scaldatul in mare, ascultarea muzicii (valabil perfect si pentru muzica pslatica), primenirea hainelor, mirosul cozonacilor de Pasti, bradul de Carciun, atata si atatea... Parerea mea e ca sunt ingaduite acele placeri pe care le putem percepe ca simple, firesti. In loc sa trecem firesc prin ele si sa le lasam la fel de firesc in urma, noi ne chinuim sa siluim biologia ajungand uneori la situatii aberante. Am dat exemplul cu alaptarea bebelusului pentru ca imi era mai usor sa evidentiez aberatia de a considera pacatoasa placerea fireasca, cea care insoteste normal viata noastra, fara insa a ne conduce, aici apare patima.
Reply With Quote