Cateva nelamuriri
De curand m-am apucat si eu sa citesc din Vechiul Testament dar din pacate multe lucruri mi-au ramas cam neclare... rog frumos sa imi explice si mie cineva cateva lucruri de care m-am cam poticnit.
In primul rand noi de ce facem icoane chipului lui Dumnezeu Celui Nevazut, daca aici zice clar:
15. Țineți dar bine minte că în ziua aceea, când Domnul v-a grăit din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-ați văzut nici un chip.
16. Să nu greșiți dar și să nu vă faceți chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfățișeze bărbat sau femeie,.. (Deuteronomul 4)
In al doilea rand, de ce sa i se taie mana betei femei daca a apucat din greseala de 'partile rusinoase' ale barbatului sau?
11. De se vor bate între dânșii niște bărbați, și femeia unuia din ei se va duce ca să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l bate și, întinzându-și ea mâna, va apuca pe acesta de părțile lui rușinoase, 12. Să i se taie mâna ei și să nu o cruțe ochiul tău. (Deuteronomul 25)
In al treilea rand de ce in cartea intai a Regilor, capitolul 31, versetul 4, scrie ca Saul s-a aruncat in sabie iar in cartea a doua a Regilor (II Regi 1:10) scrie ca l-a omorat un amalecit?
Apoi, ce nu mai inteleg eu, e de ce s-a maniat Moise pe fiii lui Israel ca nu au omorat pe femeile si copiii Madianiti pe care initial ii luase in robie ? (Numeri 31:17) Ca doar mai tarziu tot aveau sa se dea dupa dumnezeii altor popoare.
Deocamdata cam atat, desi erau mult mai multe nelamuriri...
Multumesc pentru un eventual raspuns!
Last edited by zoridezi; 21.09.2009 at 21:17:54.
|