Citat:
În prealabil postat de condor
Pe niciuna. Cercetati Sfanta Scriptura pentru a afla adevarul.
Acesti Sfinti Parinti au multe invataturi foarte bune, pe care si noi le acceptam. In schimb au unele invataturi pe care dvs. nu le acceptati. As vrea sa stiu daca cunosteti parerea Sfantului Ioan Gura de Aur despre icoane si despre neprihanirea Mariei, mama Domnului Iisus Hristos.
Sau, ce parere aveti despre conceptia Sfantului Iustin Martirul referitor la viata din timpul mortii (pana la inviere)?
V-am mai spus: lasati-i in pace pe Sfintii Parinti pentru ca sunt unele invataturi ale lor, care nu va convin, si despre care spuneti ca sunt gresite.
Noi, cel putin recunoastem ca ne incredem fara rezerve intr-o singura invatatura: cea a Sfintei Scripturi. Restul de invataturi le verificam cu Scriptura, indiferent de unde ar veni.
|
Nu cunosc aceste invataturi ale Sf Ioan Gura de Aur. Arata-mi-le, te rog. Iar de Sf Iustin am inteles ca el se referea la faptul ca sufletul are un inceput dar e nemuritor si nu e asemenea cu Dumnezeu care nu are inceput. La asta se referea el, daca tu ai inteles altceva e treaba ta.
Cum se face ca Ellen White nu a citat din aceste invataturi bune ale Sfintilor Parinti, dar a ,,imprumutat,, din scrierile unor autori aproape necunoscuti a caror viata nu se ridica nici la genuchiul broastei in ce priveste sfintenia fata de cei dintai si fara ghilimelele de rigoare??!