View Single Post
Vechi 22.09.2009, 11:19:13
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Nutzy, ea a lansat apelul, dupa cite stiu.
Oricum ar fii, cine a ajutat a ajutat, cine nu, nu, rezultatul este acelasi ca si prima data cind apelul a fost lansat: mizerie, lipsa...
Eu nu admir si nu condamn pe nimeni aici, insa, totusi poate si familia asta are nevoie de putina "civilizatie" pina la urma. Omul munceste, insa daca nu e gospodar...lucrusoarele se duc pe rapa...la fel ca acasa, trebuie ingrijit si intretinut ceea ce ai.
Insa, corect ar fii, ca lucruile donate pentru aceasta familie, sa ajunga la familie, buni sau rai, au primit lucruri, oamenii au dat din saracia lor, si paote cineva eventual sa-i mai duca si la cite o biserica, sa -i invete si cum sa se roage pe micuti, ma refer undeva la o organzatie bisericeasca din imprejurimi, sa dea o mana de ajutor poate, nu stiu.
Sa mai asteptam si alte vesti de la cei care au mai fost pe acolo, si sa ne mai rugam putin la Sf Mina, sa-i ajute.
O rugaciune colectiva, are mare putere.
Stiu ca D-na Ica este pioniera in acte de caritate, le face mult bine multora, este foarte bine intentionata, iar Anca, jos palaria, a dat ultimul sau banut pentru acesti mititei.

Sa mai asteptam.
Si nu va certati, pina la urma, se vor lamuri toate.
Doamne-ajuta!

Sora Nina, ce urmeaza este doar parerea mea si nu sustin am dreptate.

O vreme au fost ajutati cu masura. Apoi a intervenit aceasta luna in care sora Nutzy nu a mai fost langa ei. A fost o luna care a dezgropat un adevar dureros: fara o persoana care sa ii monitorizeze zilnic situatia revine rapid la datele initiale. Slava Domnului ca am aflat in timp util. Mai sunt cel putin 2 luni in care se mai poate circula usor si se mai pot rezolva urgentele: reintegrarea fetei celei mari alaturi de ceilalti copii in fluxul scolar, sobele (pentru una exista teracota noua in magazia lor, trebuie doar facuta), usi si ferestre macar reparate daca nu pot fi inlocuite, instalatia de curent electric, baia, mobilier sau macar rafturi, dezinsectie si deratizare... umplem o pagina de urgente, numai materiale, daca stam putin si ne gandim.

Spuneti ca lucrurile trimise ar fi fost corect sa le fie date pe masura ce au fost trimise. Sa zicem ca sora Nutzy le-ar fi dat pe toate. In primul rand cei care nu au fost acolo nu au cum sa isi dea seama ce volum de ajutoare au primit. Nu numai ca nu ar fi avut unde sa le tina, dar astazi am fi facut un nou apel pentru ca nu ar mai fi avut aproape nimic in buna stare. Si atunci romanul doamnei Dorina s-ar fi invartit in jurul ideii de treaba facuta fara chibzuinta: toate lucrurile trimise de fratii si surorile de pe forum le-am gasit murdare sau aruncate in rapa. Va puteti inchipui cum ar fi aratat aceste lucruri dupa ce au fost astupate gaurile din pereti, ar fi fost facute cele 2 sobe si a fost reparat acoperisul - aici iar trebuie sa o corectez pe dna Dorina: nu este din azbociment, ci a fost refacut integral si este din tabla galvanizata, cum de altfel nici podeaua nu este "un placaj gros" ci este o structura plana, la nivel in toate cele 3 camere, din lemn si polistiren acoperita cu placi aglomerate rezistente la umezeala -? Si, subliniez. sora Nutzy le-a dat o parte apreciabila din ajutoare si a pastrat o alta parte pentru momentul cand casa va fi terminata. Eu cred ca a procedat cu chibzuinta. Am stat acolo impreuna cu ei suficiente zile ca sa imi dau seama ce vorbesc. Ei nu sunt inca in stare sa pastreze, sa intretina si sa dezvolte o gospodarie. De aceea spun ca oferta dnei Dorina de a-i vizita (in masura in care poate) este binevenita si mai ales oportuna. Si, acolo unde, pentru ei, noi punem o mana, Dumnezeu pune restul si inca ceva.

Cel mai usor i-ar fi fost sorei Nutzy sa deschida conturile pe numele fratelui Fanel si toate ajutoarele pe care le-ati trimis sa le dea imediat acestei familii. Dar, va mai intreb o data: ar fi fost chibzuit? Credeti ca azi ar fi fost mai bine pentru copii? De altfel, cine ii opreste pe cei care doresc predarea imediata a coletelor sa-i transmita acest lucru sorei Nutzy?

Cat priveste biserica, inca de la Sfintele Pasti, copiii merg la Sfanta Liturghie. Evident nu vor fi fost toti si in toate duminicile, dar stiu ca Sfanta Biserica nu le mai este straina. Parintele paroh ii are in vedere in mod special.

Va rog, in mod special pe cei care locuiesc mai aproape de Tg Bujor si au ceva scule: daca va hotarati sau daca va doriti sa ajungeti, la acesti sarmani, contactati-ma si pe mine si pe dna Dorina si pe cine mai este dispus sa dea o mana de ajutor si hai sa terminam ceea ce bine s-a inceput.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."