View Single Post
Vechi 22.09.2009, 12:04:50
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Am urmarit discutii (chiar pe acest forum) intre atei si credinciosii ortodocsi. Am ramas cu impresia ca acei atei sunt credinciosi mai sinceri in convingerile lor, decat credinciosii ortodocsi, care bajbaiau prin Sfanta Scriptura. Problema cea mare este la cei care doar se joaca de-a credinciosii si nu stiu in ce cred. "Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile".(Matei 22:29). Mi-e teama mai mult pentru credinciosii caldicei decat pentru atei. Acestia din urma, daca vor fi sinceri, vor fi "invinsi" de Cuvantul lui Dumnezeu (sunt cazuri celebre de astfel de victorii ale Sfintei Scripturi).

Pe vremea Sfintilor Apostoli nu exista biserica ortodoxa cu traditiile ei. Faceti o comparatie intre felul cum arata biserica din vremea Sfintilor Apostoli (vedeti Faptele Apostolilor si epistolele lor) si felul cum arata biserica ortodoxa. Veti gasi foarte multe diferente si putine asemanari.

Iubitul meu frate nu stiu daca m-am facut inteles
da iti dau dreptate, e bine ca un credincios sa cunoasca Sfanta Scriptura, dar doar cunoasterea ei nu-l face cu nimic mai credincios, gandeste-te bunicii nostrii nu prea stiau citi, totusi aveau o credinta mult mai puternica si roditoare decat noi cei ce azi memoram versete biblice
Da sunt intru totul de acord ca Scriptura ii poate face pe atei sa se intoarca, dar sunt in acelasi timp convins ca o scriptura inteleasa gresit ii poate face sa se departeze si mai mult de crestinism si Dumnezeu
Cand am zis ca ateii citau din Scriptura, nu o faceau sa intareasca credinta ci o faceau pentru a batjocori Scriptura, pt a batjocori Numele Lui Dumnezeu

Biserica nu a ramas si nici nu trebuia sa ramana la stadiul primar, am vrea acum sa avem curatenia primilor crestini, umblarea primilor crestini dar nu uita ca Duhul Sfant e lucrator, acesta a lucrat in Biserica, si nu gresesc cand zic ca Biserica ortodoxa isi are originile in apostoli pt ca atunci s-a format Biserica apoi s-a dat generatiilor urmatoare,
Oamenii nu sunt roboti, Dumnezeu le-a dat libertate si orizonturi
Ei au incercat sa imbunatateasca viata cultica, serviciile divine, toate facandu-se nu dupa capul fiecaruia ci in adunari sinodale , in sinoade ecumenice
Nimic din ortodoxie nu e la intamplare, si mijloacele de exprimare a credintei nu fac altceva decat sa inalte omul de la statutul de legalist la statutul de traitor al credintei, al pocaintei

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote