View Single Post
Vechi 22.09.2009, 12:50:00
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=[B]condor[/b];167698]Acel "legamant formal" despre care vorbiti, se numeste botez.

"Cine crede si se va boteza, va fi mantuit. Cine nu va crede , va fi osandit." (Marcu 6:!6). Botezul reprezinta un legamant si un mod de marturisire a credintei, fara de care nu poti fi mantuit (exceptie face cazul in care nu mai apuci sa te botezi - vezi talharul de pe cruce, sau nu esti apt pentru botez - vezi copii si persoanele imature).

La dvs., botezul nu mai are valoare de legamant. A devenit un formalism.

Stiu ca vin cu acest raspuns cu oarece intarziere ,dar nadajduiesc ca va fi bine primit .
Botezul pruncilor este porunca divina , nu este ceva formal !
Ce ne spune Domnul prin Matei (18:3 ) ?
"Adevarat zic voua: De nu va veti intoarce si nu veti fi ca pruncii, nu veti intra in imparatia cerurilor"
Si cel ce va primi un copil ca acesta intru numele Meu, pe Mine Ma primeste ,, aici Domnul face trimitere directa la botez spunand ,,in numele Meu ,,
Nu avem conditie pana cand pruncii nu vor deveni adulti, ci exact opusul , pana cand adultii nu vor redeveni ca pruncii.
s-a botezat , el si toti ai lui indata (Fapte 16-33 ) sigur prin toti ai lui se intelege ca si copiii.
Dumnezeu a poruncit circumcizia si bineinteles pruncul nu era intrebat daca vrea ..si asa facem legatura cu botezul nostru , crestin .
Ce citim in Matei 19-15
Iar Iisus a zis :Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine ,ca a unora ca acestia este imparatia cerurilor .
Si punandu-Si mainile peste ei ,S-a dus de acolo .
Oare nu Le-a transmis har Domnul ,punand mana pe ei ,fara ca acei copii sa fi cerut ?

Last edited by sia; 22.09.2009 at 13:25:34.
Reply With Quote