Citat:
Īn prealabil postat de sia;167863
Stiu ca vin cu acest raspuns cu oarece intarziere ,dar nadajduiesc ca va fi bine primit .
Botezul pruncilor este porunca divina , nu este ceva formal !
Ce ne spune Domnul prin Matei (18:3 ) ?
[B
"Adevarat zic voua: De nu va veti intoarce si nu veti fi ca pruncii, nu veti intra in[/b] imparatia cerurilor"
Si cel ce va primi un copil ca acesta intru numele Meu, pe Mine Ma primeste ,, aici Domnul face trimitere directa la botez spunand ,,in numele Meu ,,
Nu avem conditie pana cand pruncii nu vor deveni adulti, ci exact opusul , pana cand adultii nu vor redeveni ca pruncii.
s-a botezat , el si toti ai lui indata (Fapte 16-33 ) sigur prin toti ai lui se intelege ca si copiii.
Dumnezeu a poruncit circumcizia si bineinteles pruncul nu era intrebat daca vrea ..si asa facem legatura cu botezul nostru , crestin .
Ce citim in Matei 19-15
Iar Iisus a zis :Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine ,ca a unora ca acestia este imparatia cerurilor .
Si punandu-Si mainile peste ei ,S-a dus de acolo .
Oare nu Le-a transmis har Domnul ,punand mana pe ei ,fara ca acei copii sa fi cerut ?
|
1. In niciunul din citatele dvs., referitoare la copii, nu se vorbeste despre botez. Daca veti cauta in Sfanta Scriptura, veti vedea ca acolo unde se foloseste cuvantul "botez", se vorbeste si despre "propovaduire", "credinta", "marturie","ascultarea Cuvantului", etc. Interpretarea dvs. este chinuita, trasa de par.
2. Circumcizia era facuta, la 8 zile de la nastere, copiilor de evrei. Singurele conditii pentru ca un copil sa fie circumcis erau urmatoarele:
- sa fie de parte barbateasca;(lucru pe care nu-l putea alege copilul).
- sa fie evreu (copilul nu putea alege daca vrea sau nu sa fie evreu - adica, sa faca parte din poporul ales).
Ce voiati sa-l intrebe pe un copil de evreu? Daca vroia sa fie evreu?
In cazul botezului, lucrurile stau cu totul altfel. Este nevoie de vestirea Evangheliei, de credinta in Evanghelia lui Hristos si de marturisirea acestei credinte. Oricine se poate boteza daca crede si marturiseste acest lucru, indiferent de varsta. O spune foarte clar Sfanta Scriptura.
3. Faptele Apostolilor 16:33. Cititi si versetul anterior
." Si au vestit Cuvantul Domnului, atat lui cat si tuturor celor din casa lui."(Fapte 16:32) "Toti cei din casa lui" erau persoane carora li se putea vesti Cuvantul Domnului.
Sunt 5 cazuri asemanatoare in Sfanta Scriptura. De aceste cazuri se agata cei care vor sa se foloseasca de Sfanta Scriptura, pentru a argumenta un botez nebiblic. Am incercat sa explic, cu Sfanta Scriptura, acele 5 cazuri, aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=161262