Subiect: Smerenia
View Single Post
Vechi 08.02.2007, 21:53:18
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VoicaDaniela
Cum sa fac pentru a nu mai uita niciodata ca si eu sunt rea si daca nu-mi aminesc sa fi nedreptatit sau jignt vre un om(nu-mi amintesc, nu ca n-as fi facut-o)in mod sigur, pacatuind L-am jignit chiar pe Dumnezeu caruia ii cer mereu iertare si multe altele?Cum sa fac sa nu mai uit niciodata ca de fapt convingerile limiteaza capacitatile(cu acest "nu pot al meu")?Oare as putea vreodata sa ma enervez in aceeasi masura pentru vre un rau pe care l-am facut chiar eu?Sa ma autoetichetez la fel de agresiv cum o fac cu ceilalti in gandul si-n simtirile mele?Poate asa m-as potoli, dar asta nu s intampla.Nu pot aloca energia din mine pentru asa ceva, chiar daca m-am gandit la asta.Pur si simplu, nu pot.
Draga Daniela,

In explicatia ta dai si datele problemei si raspunsurile. Sa dai slava Domnului ca iti arata atat de bine suferintele tale, unele foarte subtile. Si mergi cu aceste rani inaintea lui Dumnezeu. El poate sa le lege si sa te faca sa depasesti acel "nu pot" al tau. Eu cred ca tu te bazezi pe tine in rezolvarea problemelor tale si de aceea ajungi sa spui "nu pot". E normal. Baza trebuie sa fie Dumnezeu, fiindca tot "ce-i cu neputinta la oameni e cu putinta la Dumnezeu". Adica cu adevarat tu nu poti, dar El poate. Tu trebuie numai sa vrei.

Si un sfat mai practic. Cand iti vine gandul ca ti-a facut cineva ceva si inainte de a-l eticheta, spune-I lui Dumnezeu o rugaciune, ceva de genul: "Doamne, miluieste-ma pe mine cea care traiesc in orbire si nu vad faptele mele, ci numai ale aproapelui, si in loc sa ma preocup de mine si sa vad intunericul din mine, ma uit numai la intunericul celui de langa mine, intunecandu-ma pe mine si mai mult. Da-mi Doamne lumina de a ma vedea pe mine, de a vedea drumul catre Tine si de a ma asemana cu Tine, Cel Care Te-ai jertfit pe cruce pentru cei pe care eu ii urasc desi ar trebui sa-i iubesc."

Elena
Reply With Quote