Citat:
Īn prealabil postat de danyel
Ma tot gandesc la neo-protestantii care afirma, "religia nu conteaza" de ce mai fac parte dintr-o adunare care oricum n-are niciun rost, ce-i determina sa mai mearga la o anumita confesiune, sa se boteze intr-o anumita confesiune , sa plateasca cotizatie unei anumite confesiuni fara nici un rol si nici un rost?
|
Nu toti neo-protestantii afirma ca religia nu conteaza. Unii sustin ca nu exista mantuire in afara bisericii lor (si ortodocsii cred la fel - cu putine exceptii).
Eu nu m-am botezat la o anumita confesiune. Botezul a insemnat pentru mine un legamant cu Dumnezeu, nicidecum cu vre-o confesiune.
In confesiunea din care fac parte nu exista cotizatie. Poti sa nu platesti nici un banut, si nu este absolut nici o problema. Beneficiezi de toate oficierile (botez, casatorie, inmormantare) fara sa fii intrebat de bani.
Citat:
Īn prealabil postat de danyel
Care pastor ar zice vreodata "nu conteaza religia, nu conteaza confesiunea, defapt nu stiu de ce mai veniti la adunare, mergeti acasa, studiati Biblia si mantuiti-va, noi aici nu avem niciun rol"
cand un neo-protestant afirma "religia nu conteaza" isi darama propria credinta si isi contrariaza propria confesiune din care face parte
|
In prima predica pe care am ascultat-o (in cadrul confesiunii la care am aderat ca membru, ulterior), pastorul a spus ceva de genul asta (redau cat se poate de exact): "dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna,
buna crestina dar de alta religie...". Mi-a placut ce a spus pastorul. Dar, mi-a placut si mai mult cand aceeasi parere (ca exista buni crestini si in afara propriei confesiuni), am gasit-o si in manualul doctrinelor biblice ale bisericii.
Cand un protestant afirma ca religia nu conteaza nu isi poate darama propria credinta. Credinta mantuitoare este in jertfa lui Hristos, nu in vre-o religie.
Ce importanta are daca ma numesc ortodox, catolid sau protestant? Este chiar daunator (din cauza unor astfel de "credinte" au aprut razboaiele religioase si prigonirile). Important este sa cred in Cel care imi daruieste mantuirea.
"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16)