View Single Post
Vechi 22.09.2009, 20:25:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Din intrebarea dvs. intuiesc ca faceti confuzie intre duhul de viata dat de Dumnezeu si sufletul viu, care este omul in intregime. Sau, va imaginati existenta unei entitati constiente, care paraseste trupul mort (tipic filozofiei antice grecesti - in special a lui Platon).

Sa vedem ce spune scriptura:

Facerea 2:7(redau din memorie): "Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. Si astfel omul s-a facut un suflet viu."
Adica, tarana+suflare de viata (sau duh de viata)=suflet viu.

Moartea este exact procesul invers si omul ajunge ceea ce a fost inainte de a fi creat.
"Tarana se intoarce in pamant cum a fost si duhul se intoarce la Dumnezeu care l-a dat."(Eclesiastul 12:7)

Deci, pana la revenirea Domnului Iisus Hristos, sufletul (omul) "doarme" (Sfanta Scriptura asemuieste moartea cu un somn). "Iar tu du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata, in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor."(Daniel 12:13)

exact ca un saducheu ai zis;

Ia aminte la ce ti-a scris ovidiu-s , la pilda bogatului nemilostiv si a lui Lazar,la ce zice Moise:Domnul Dumnezeul duhurilor si a tot trupul.(Num 16:22;27:16), ce zice Iacov crezand ca Iosif a murit:"Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!"(Facerea 37:35) , La Solomon care zice : Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!"(Pilde 30:16) ; Omul, în răutatea sa, poate să ucidă, dar nu poate să aducă înapoi duhul care a ieșit, nici să scoată sufletul care a intrat în locuința morților. (Carte Intelepciunii lui Solomon 16:14);la Ana : Domnul omoară și învie; El coboară la locuința morților și iarăși scoate. (1Regi(Samuel) 2:6) ; David in Psalmi "Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. " ; "Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapă. "Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului?".Uita-te in Faptele apostolilor: Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune.
Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.
Ia aminte la Apostolul Pavel care vorbeste despre suflet(duh) si despre trup separat, si care spune citandu-l pe psalmist : "Cel ce face pe îngerii Săi duhuri și pe slujitorii Săi pară de foc".Adu-ti aminte de ingerii care l-au dus pe Lazar in sanul lui Avraam.Aduti aminte ca Hristos delimiteaza lumea asta cand vorbeste cu saducheii , de lumea cea spirituala(Rai, Iad) si compara sufletelor celor ce vor dobandi Invierea la Judecata de Apoi cu tot cu trup cu ingerii din ceruri, care sunt fiinte spirituale.Sufletele celor care au ajuns in Rai , devenind ca fiii lui Dumnezeu(ingerii)
Si nu in ultimul rand aduti aminte ca "Duh este Dumnezeu si cine i se inchina trebuie sa i se inchine in duh si adevar".