sa ne intoarcem la invatati
Eu nu am nici o parere personala fata de cei numiti in popor "pocaiti". Parerile mele sunt imprumutate de la Parintele Cleopa si sfantul Vasile cel Mare, mai exact din canonul sfintiei sale.
Citez:
"Nu vă luati după slugile satanei care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpără pe prosti si pe nelămuriti în credintă, să rupă unitatea în sufletul poporului român si vor să facă cele mai mari erezii si nebunii în tara aceasta. Păziti-vă de acestia! Au case de rugăciuni dar acolo e casa satanei. (Ortodoxia si internationalismul religios, ed. Scara, 1999)
Din punct de vedere al trairii ortodoxe, neoprotestantismul nu reprezinta nici o problema, dar din punct de vedere social sunt o problema si o molima intrucat considerandu-ne pe noi ortodoxii nici mai mult nici mai putin decat niste pagani, tind sa ne excluda din structurile sociale sau din institutiile unde tatal lor i-a instalat pe inalte posturi. Asa ca te trezesti ca nu poti ocupa un post pe care l-ai castigat pe drept intrucat acel post este rezervat pentru un "frate" al directorului.
|