Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Repetati iarasi aceleasi jalnice "argumente" pentru viata monahala... Hristos a incredintat apostolilor si mai apoi urmasilor lor o misiune sacra: "Mergeti in toata lumea si faceti ucenici", iar dvs. ne impuiati capul cu "Crestinismul fără viață călugărească NU poate exista". Adica vreti sa ziceti ca aceasta e trimiterea lui Hristos? In loc sa mearga peste tot, sa se stranga in comunitati inchise!
Nu degeaba Apocalipsa asemuieste biserica decazuta cu Babilonul... Stiti care a fost primul pacat al Babilonului? Dumnezeu le-a spus oamenilor dupa Potop:
"Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "Nașteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți!" (Facerea 9,1)
iar ei, din contra au zis:
"Si au mai zis: ,,Haidem! să ne zidim o cetate și un turn al cărui vîrf să atingă cerul, și să ne facem un nume, ca să nu fim împrăștiați pe toată fața pămîntului." (Facerea 11,4).
Asta-i Babilonul!
Ne cereti sa va dam un singur exemplu de evanghelizator de-al nostru. Uitati-va in jurul dvs.: peste tot unde gasiti o biserica neoprotestanta, acolo a fost mai intai un evanghelizator care a chemat lumea sa iasa din Babilon:
2. Și a strigat cu glas puternic și a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare și a ajuns locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte.
3. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile și împărații pământului s-au desfrânat cu ea și neguțătorii lumii din mulțimea desfătărilor ei s-au îmbogățit.
4. Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei" (Apocalips 18)
|
ci un singur nume de pastor, reverend, predicator sau orice altfel de smintitor neoprotestant care a emis sau scris idei, carti, tratate pe teme religioase recunoscute si care sa fii primit aprecierea comuna a teologilor, indiferent de religia, cultul, secta din care provin acei teologi, dati-mi un exemplu de orice alt mare rugator neoprotestant care sa fie intradevar rugator si nu circar sau show-men, adica sa se roage cu staruinta nu sa faca spectacol cu exocizari publice la comanda si pe banda rulanta....aud? nu trebuie sa va chinuiti, ptr ca nu exista. neoprotestantii nu au ca scop mantuirea si viata intru Hristos, scopul lor comun este sa acapareze cat mai multe suflete pe care sa le piarda prin tampenii si aberatii pe marginea Sfintei Scripturi si imbogatirea capilor acestor SECTE, bogatie prin care sa poata cumpara suflete care sa le intareasca puterea si conturile. Cunosc zeci de cazuri de predicatori si pastori care predica luxul mascat sub credinta si evlavie. am fost la "nunti"( a se citi sacrilegii aduse Tainei Cununiei) la diverse culte, cum aveti pretentia sa le numiti si am vazut comportamentul si evlavia cu care petreceau "pocaiti", am vazut cum un " pocait" in varsta de 63 de ani facea sex cu "credincioasele" trimise de pastor sa se ingrijeasca de sotia "fratelui", care era paralizata, am vazut " credinciosi" de-ai vostri care faceau "turism " religios prin mai multe secte pana gaseau un "loc" (secta) in care sa aiba si niscaiva foloase materiale, ca doar nu se duc de pomana la adunare, nu? sunt satul de demagogia cu care aparati cu inversunare atitudini, invataturi si virtuti pe care nu le aveti decat pe buze, nicidecum in inima. intradevar, multi dintre crestinii declarati ortodocsi sau catolici nu se incadreaza in normele morale si spirituale ale religiei declarate, dar , macar nu fac propaganda desantata pe baza a ceea ce nu sunt si nu au(credinta, cinste, moralitate, traire etc) asa, ca mai bine lasati vorbele si va vedeti de mantuirea personala si nu mai agitati lumea cu "datoria" de a propovadui Evanghelia. intai ridicate la inaltimea misiunii, a datoriei si cand vei fi un exeplu de traire duhovniceasca, mai stam de vorba despre religie si Evanghelie.