View Single Post
Vechi 23.09.2009, 13:09:31
eudelasibiu
Guest

Implicit stiu parintii,

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
... cu atat mai mult nivelul de intelegere al unui prunc. Ce stie acesta despre taine, el sarmanul nici nu stie ca exista pe pamant.

Botezul este intr-adevar lucrarea "prin care intri in Biserica". Pruncul de cateva zile prin asa-zisul botez este bagat cu forta in Biserica, lucru condamnat de Dumnezeu care ne-a dat liberul arbitru.
care au datoria sa faca ce este mai bine pentru copil. Acel copil este un dar trimis de Dumnezeu si totodata si o sarcina, este o samanta trimisa sa rodeasca, iar ca sa rodeasca ii trebuie conditii optime. voi va lasati copiii sa aleaga, cica, dupa ani in care ii indoctrinati cu tampeniile voastre, saracii nici nu ar putea sa mai aleaga altceva, pentru simplul motiv ca nu cunosc altceva. nu am auzit de nici un pocait care sa fii studiat religiile lumii in cadru organizat(scoli, seminarii, facultati) si dupa aceea sa fii ales...pe de alta parte , in perioada de inceput a Bisericii, odata cu botezul capului familiei era botezata intreaga familie, inclusiv robii. deci este de la sine inteles ca odata nascut intr-o familie ortodoxa, acel copil se boteaza in aceeasi religie. Daca este botezat intr-o anumita religie i se anuleaza dreptul arbitru? Vorbesti prostii, domnule! este liber sa aleaga ce doreste cand devine major si iese de sub responsabilitatea juridica a a parintilor. atunci poate sa alega intre Hristos si satan. pana atunci , eu, ca parinte sunt dator in fata Lui Dumnezeu sa-l calauzesc pe calea cea buna, adusa de Sf Apostol Andrei acum 2000 de ani si nu pe calea pierzanie propovaduita de bolnavi mintal in urma cu 100 de ani....
Reply With Quote