View Single Post
Vechi 23.09.2009, 15:59:53
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

@ luchian:

Sunt de acord cu tine in ceea ce spui pentru ca de fapt recunosti ca problema adevarata este lipsa de educatie, iar religia nu are efect. In mediul rural lumea merge mai des la biserica dar tinerele tot cad victime proxenetilor. Parintii inteleg sa fie mai mult sponsori decat parinti sifolosesc metode bazate pe amenintari.
Un alt exemplu de ineficienta a religiei este faptul ca spui ca nu ai idee cum sa-ti convingii copiii sa nu se prostitueze sau sa nu mearga la prostituate. Altfel decat ca nu e crestineste! N-ar fi trebuit sa fie altfel tinand cont de pretentiile religiei? N-ar trebui si alte argumente decat lanturile sau amenintarea cu iadul? Si oricum pui problema de parca te trezesti dintr-o data cu niste copii care sunt ai tai si nu stii ce sa le faci. Educatia nu e o chestiune de moment! Stiu ca sunt cam dur dar asta gandesc acum si eu nu am sa las totul in seama vreunui D-zeu sau poate poate o sa am noroc. Iti recomand sa citesti orice despre arta argumentarii (sau debate cum imi place mie sa spun in engleza) si ai sa vezi de ce argumentele crestine nu tin si nu sunt convingatoare. Stiu ca la noi normal e ca ala micu sa nu comenteze "pentru ca asa spun eu". Totusi, eu mi-as dori un copil capabil sa gandeasca singur si binenteles sa-mi arate unde gresesc daca e cazul dar nu prin razbunari de genul prostitutie sau asa ceva. Sper ca m-am facut inteles.
Reply With Quote