View Single Post
Vechi 23.09.2009, 17:45:59
unortodox unortodox is offline
Member

Data înregistrării: 26.11.2008
Red face Raspuns

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Nu toti neo-protestantii afirma ca religia nu conteaza. Unii sustin ca nu exista mantuire in afara bisericii lor (si ortodocsii cred la fel - cu putine exceptii).

Eu nu m-am botezat la o anumita confesiune. Botezul a insemnat pentru mine un legamant cu Dumnezeu, nicidecum cu vre-o confesiune.

In confesiunea din care fac parte nu exista cotizatie. Poti sa nu platesti nici un banut, si nu este absolut nici o problema. Beneficiezi de toate oficierile (botez, casatorie, inmormantare) fara sa fii intrebat de bani.

In prima predica pe care am ascultat-o (in cadrul confesiunii la care am aderat ca membru, ulterior), pastorul a spus ceva de genul asta (redau cat se poate de exact): "dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta religie...". Mi-a placut ce a spus pastorul. Dar, mi-a placut si mai mult cand aceeasi parere (ca exista buni crestini si in afara propriei confesiuni), am gasit-o si in manualul doctrinelor biblice ale bisericii.

Cand un protestant afirma ca religia nu conteaza nu isi poate darama propria credinta. Credinta mantuitoare este in jertfa lui Hristos, nu in vre-o religie.

Ce importanta are daca ma numesc ortodox, catolid sau protestant? Este chiar daunator (din cauza unor astfel de "credinte" au aprut razboaiele religioase si prigonirile). Important este sa cred in Cel care imi daruieste mantuirea.

"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16)
Ce au facut de fapt cultele neo-protestante? Au luat o religie si i-au ametit sensurile:

- ei nu au o religie ei ii spun frumos "cult" sau "confesiune" ca pana la urma nu vor sa re-lege creatura de creator ci sa-i dea omului o preocupare
- ei nu au dogma ci doctrina
- nu mai spun ca merg la biserica - ca de fapt nici nu e o Biserica - ci spun ca merg la "adunare".
- lor nu le vorbeste preotul - ca de fapt nici nu e Preot al Dumnezeului Prea Inalt - ci le vorbeste pastorul.
- nu au nasi ci "familie de onoare".
- neavand mantuire ii duc si pe altii in ratacire spunand ca mantuirea exista si in afara bisericii adica ceva in genul "daca esti in mijlocul oceanului poti ajunge la tarm si inotand". Este posibil, dar foarte putin probabil sa se intample asta.
- ei nu au slujbe ci servicii iar serviciile lor nu sunt mantuitoare ci "inaltatoare" sau "frumoase"
- nu au impartasanie ci "masa"

Totul e mai frumos si mai modern la ei, nu-i asa?

Apoi ii mai vezi pe unii "pocaiti" ca vin la slujbele de inmormantare ale ortodoxilor si spun "Pai daca mortul nu s-a pocait (pocait = trecut la neo-protestanti) in timpul vietii acum degeaba-i mai canta preotul la ureche".
Mergi la o adunare de-a lor din curiozitate si auzi cum pastorul ii da sus si tare cu "ce lagatura sa fie intre un credincios si un necredincios" in timpul catehezei pentru tineri adica dragi tineri pocaiti voi sunteti o natiune de preoti, o natiune aleasa, asa ca nu carecumva sa va amestecati cu paganii (ortodoxii).

Apoi, dupa multa otrava raspandita prin radio, televiziune si locurile lor de adunare vin si zic ca ei vor pace si vor ca bisericile sa fie puternice si poate intr-o zi unite.
Singura mea alinare este un adevar proorocit de mult de Vaile cel Mare cum ca cei picati in eresuri tind sa se intoarca la religia din care au venit, pentru ca desi au intristat pe Duhul Sfant prin aderarea la eresuri, Acesta nu i-a lasat de tot in ratacire din pricina Botezului pe care l-au primit.
Statisticile confirma proorocirea: 80% din cei ce s-au dus la diverse secte se intorc in timp la religia din care au facut parte initial (gasiti documentatie in acest sens).

Asa ca ai pus inceput bun cand te-ai intors pe forumul crestin ortodox. Acesta este primul pas. Felicitari si
Doamne ajuta!!!
Reply With Quote