View Single Post
Vechi 23.09.2009, 20:53:57
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de teogur Vezi mesajul
Vreau sa ma fac mai bine inteles decat pana acum.In primul rand Condor nu ai inteles ce am vrut sa zic..
Ba am inteles foarte bine. Stiu ca o vei da la intors, la fel ca in cazul explicarii "celebrei vedenii a lui Pertru".

Citat:
Eu am afirmat ca nu ii critic pentru "asta",adica pentru ca respecta sabatul si pentru ca nu consuma animale "necurate",lucru specificat clar de altfel(dar recunoaste ca mai mult in Vechiul Testament),..
"Nu-i critic pentru sabat si mancaruri, numai ca astea sunt obiceiuri evreiesti. De ce n-au luat si circumcizia. Cu toate ca am spus acestea, eu nu-i critic pe adventisti" - cam asa suna expunerile tale.

Ai ceva impotriva pazirii singurei zile a saptamanii binecuvantate si sfintite de Dumnezeu (ziua a saptea), inca de la facerea lumii? Mai ales ca pazirea acestei zile este daltuita in piatra de Insusi Dumnezeu si Domnul Iisus Hristos se intituleaza Domn al sambetei.

Ai ceva impotriva daca adventistii urmeaza exemplul Mantuitorului si a Sfantului Apostol Petru si "nicicum nu mananca ceva spurcat sau necurat" (Fapte 10:14). Interesant este faptul ca multii ii critica pe adventisti pentru stilul lor sanatos de viata dar, in acelasi timp lumea incepe sa adopte stilul adventist.

Citat:
dar critic adventismul pentru acele preziceri.Daca ai fi sincer ar trebui sa imi dai dreptate ca Biblia specifica faptul ca nimeni nu stie data aceea...
Cu ce drept ma apostrofezi ca sa fiu sincer? Adventistii stiu ce spune Biblia. "Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanirea Sa." (Fapte 1:7) Tocmai de aceea adventistii nu au facut nici o prezicere (din cele la care te referi tu). Nu este frumos sa minti si sa ceri altcuiva sa fie sincer.

Citat:
Am citit cateva materiale despre asta si chiar istoria aminteste prezicerile fondatorilor adventismului deci nu poti nega ca nu este adevarat.Chiar nu stiu de ce au trebuit sa faca asemenea previziuni,pentru ca astfel si-au pierdut foarte mult din incredere..
Fii amambil si explica ce ai citit. Care fondator al biserici adventiste a facut preziceri (ma refer la datarea unor evenimente)?

Citat:
Totusi nu mi-ai raspuns la intrebarea de ce nu s-a adoptat si taierea imprejur,sau jertfele,lucruri de altfel bine fondate in Vechiul Testament?.
Taierea imprejur era un ritual temporar, specific numai poporului evreu. Iar, jertfa si preotia il simbolizau pe Adevarartul Miel de jertfa si Adevaratul preot. In Evrei cap. 7 apare cuvantul "desfiintat" si, acel capitol (impreuna cu cap.8) se refera la desfiintarea preotiei pamantesti. In Evrei cap. 10 apre, din nou, cuvantul "desfiintat" si, acel capitol se refera la desfiintarea jertfei.

Teogur, nu veni cu sapa ca sa razi tot Vechiul Testament. Din Vechiul Testament a fost desfiintat sau implinit tot ceea ce era specific poporului evreu si tot ceea ce-L simboliza pe Mantuitorul si lucrarea Sa de mantuire. Celelalte lucruri lasate de Dumnezeu (creatia, sarbatoarea creatie impreuna cu Creatorul - adica ziua a saptea, etc), raman.
Reply With Quote